RU UA
1

Як правильно варити яйця, щоб вони не лопнули: допоможе звичайний лимон

Суспільство 16:25 - 26 березня 2023

Щоб зварити ідеальні яйця і не пошкодити при цьому шкаралупу, стане в пригоді лайфхак досвідчених господинь

Крашанки

Як зварити яйця і не пошкодити шкаралупу для ідеальних крашанок / Фото: svstudioart/Freepik

Наближається Великдень, а це означає, що настав час протестувати свої кулінарні здібності та пригадати, як правильно варити яйця для бездоганних фарбуванок.

Деталі

Звичайний метод може обернутися провалом, адже яєчна шкаралупа дуже ніжна і вимагає дбайливого занурення в окріп. Щоб фарба лягла ідеально, потрібно зварити яйця і при цьому не пошкодити чутливу оболонку. Зробити це дуже легко.

Як правильно варити яйця

Досвідчені господині завжди додають у воду не тільки сіль, а й лимон. Його сік не дозволить шкаралупі тріснути. Вам знадобиться буквально часточка цього кислого продукту. Замість нього можете використовувати простий лимонний сік.

Ще один плюс такого методу варіння в тому, що шкаралупа під час чищення буде відшаровуватися дуже легко. При цьому білок під час варіння залишиться цілим і неушкодженим.

Після того, як яйця зварилися, їх слід занурити в холодну воду. Через пару хвилин її слід оновити, оскільки яйця віддадуть тепло і вона стане теплою.

А щоб Великдень 2023 дійсно вдався на славу, рекомендуємо заздалегідь випробувати рецепт паски.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин