Як правильно варити яйця, щоб вони не лопнули: допоможе звичайний лимон
Щоб зварити ідеальні яйця і не пошкодити при цьому шкаралупу, стане в пригоді лайфхак досвідчених господинь

Як зварити яйця і не пошкодити шкаралупу для ідеальних крашанок / Фото: svstudioart/Freepik
Наближається Великдень, а це означає, що настав час протестувати свої кулінарні здібності та пригадати, як правильно варити яйця для бездоганних фарбуванок.
Деталі
Звичайний метод може обернутися провалом, адже яєчна шкаралупа дуже ніжна і вимагає дбайливого занурення в окріп. Щоб фарба лягла ідеально, потрібно зварити яйця і при цьому не пошкодити чутливу оболонку. Зробити це дуже легко.
Як правильно варити яйця
Досвідчені господині завжди додають у воду не тільки сіль, а й лимон. Його сік не дозволить шкаралупі тріснути. Вам знадобиться буквально часточка цього кислого продукту. Замість нього можете використовувати простий лимонний сік.
Ще один плюс такого методу варіння в тому, що шкаралупа під час чищення буде відшаровуватися дуже легко. При цьому білок під час варіння залишиться цілим і неушкодженим.
Після того, як яйця зварилися, їх слід занурити в холодну воду. Через пару хвилин її слід оновити, оскільки яйця віддадуть тепло і вона стане теплою.
А щоб Великдень 2023 дійсно вдався на славу, рекомендуємо заздалегідь випробувати рецепт паски.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!