Алергії, харчова непереносимість, цукровий діабет: поради, як скоригувати меню дітей
Поради від українських дієтологів щодо норм вживання цукру, лактози, глютену

#знаїмо що їмо — кожного місяця
У когось із народження — алергія на горіхи, і смаколик, яким поділився однокласник, може бути смертельним. А хтось щоразу відмовляється від булочки зі шкільного буфету, бо має целіакію — непереносимість глютену.
Деталі
Усе це про дітей з особливими потребами в харчуванні, які слід враховувати і батькам, і тим, хто розробляє шкільне меню.
Алергії, харчова непереносимість, цукровий діабет — найпоширеніші з них. Звісно, спеціальні дієти має призначати насамперед лікар. Однак усім, хто стикнувся з такою проблемою, буде корисно відвідати спеціальний розділ на порталі "ЗнаЇмо".
Як скорегувати меню дітей, що з найменшого віку мають проблеми із кишково-шлунковим трактом?
Яким має бути дієтичне харчування у школі - особливості його організації, що має пам‘ятати персонал?
Поради від українських дієтологів щодо норм вживання цукру, лактози, глютену для усіх, хто свідомо ставиться до свого здоров‘я.
Важливо знати: якщо вчасно коригувати харчування дитини з особливими потребами, організм отримуватиме усі потрібні для розвитку речовини. Тож жодне з обмежень у жодному разі не вирок — а лише привід дещо ретельніше дбати про меню малюка.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!