Які посуд та їжу не можна класти в мікрохвильовку і чому
Розповідаємо, до чого це може призвести

Що не можна розігрівати в мікрохвильовці / Фото: Pixabay
Мікрохвильова піч давно стала незамінним елементом будь-якої кухні: завдяки їй розігрівати їжу набагато швидше та простіше. Проте робити це можна не з усіма продуктами та у всілякій тарі. Розповідаємо, що не можна класти до мікрохвильовки.
Який посуд не можна ставити у пічку
Найголовніше – ніколи не ставте у мікрохвильовку металеві вироби, адже в такому випадку прилад просто вийде з ладу. Також не підходить кришталевий посуд, бо він може тріснути в процесі нагрівання їжі. У гіршому випадку він розлетиться на шматочки.
Крім того, не можна нагрівати посуд, в складі якого є меланін. Ця речовина починає виділяти шкідливі хімічні сполуки внаслідок термічної обробки.
Найкращим варіантом для мікрохвильовки є скляний посуд, проте навіть у його випадку варто звертати увагу на товщину скла. Посуд з порцеляни та кераміки краще не нагрівати в мікрохвильовій печі, якщо на ньому є певні декоративні елементи, бо в них є частинки металу.
Пластикові контейнери нагрівати не можна через виділення ними шкідливих речовин, а дерев'яний посуд, якщо поставити його до мікрохвильовки, швидко зіпсується.
Які продукти не можна гріти у мікрохвильовці
- Варені яйця. Це категоричне табу для пічки. Через нагрівання всередині відбуватиметься парниковий ефект, тож яйце просто вибухне.
- Сосиски та ковбасні вироби. У них містяться консерванти, завдяки яким вони довше зберігаються. У разі, коли їх нагрівають тепловими хвилями, вони починають виділяти шкідливі речовини.
- Кисломолочні продукти. Вони після нагрівання в мікрохвильовці просто стануть непридатними. Усі корисні бактерії та пробіотики загинуть через вплив теплових хвиль.
Нещодавно ми розповідали, які овочі не можна варити.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!