RU UA
1

Як правильно розбити яйце, щоб у жовтці не опинились шматки шкаралупи

Суспільство 11:55 - 06 травня 2023

Деякі люди розбивають яйце ножем, а потім розсовують його пальцями. Але при такому способі в яйце можуть потрапити крихітні фрагменти яєчної шкаралупи

лайфхаки з яйцем

Як розбити яйце, аби уникнути потрапляння шкаралупи у жовток. Фото: Pexels

Сьогодні ми ділимося способом правильного розбивання яйця. Так, так, якщо ви вважали, що бити потрібно об посуд чи стіл, то ні. Досвідчені господині радять цілитися в бічну частину яйця, посередині між загостреним і круглим кінцями. Варто злегка постукати по ньому, докладаючи трішки сили, аби розбити шкаралупу, однак при цьому не порвати внутрішню мембрану. Далі тримаючи яйце над мискою чи сковородою, розсуньте тріщину великими пальцями, випускаючи сире яйце в підготовлену ємність. Треба  широко розсунути щілину, щоб жовток не розірвався під час того, як буде проходити. 

Чимало господарів і господинь розбивають яйця об край миски чи сковороди. Але тоді шматочки шкаралупи можуть потрапити в яйце і, відповідно, жовток теж розірветься. А ще сире яйце може стекти по зовнішній стороні миски чи по стінці сковороди та  підгоріти.

Деякі шеф-кухарі зауважують, що розбивати яйця об плоску поверхню краще навіть з погляду безпеки. Оскільки існує менша ймовірність того, що  бактерії потраплять із поверхні шкаралупи в яйце.

Раніше ми ділилися, які посуд та їжу не можна класти в мікрохвильовку і чому. 

Джерело: Ukr.media

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин