RU UA
1

Різко підвищує рівень холестерину: лікарі назвали небезпечне м'ясо

Суспільство 18:20 - 29 травня 2023

Фахівці попередили щодо поширеного продукту

Перероблене м'ясо несе небезпеку для організму/Фото: Getty images

Перероблене м'ясо несе небезпеку для організму/Фото: Getty images

Кількість холестерину є дуже небезпечною ознакою і може призвести до різних захворювань. Вчені назвали м'ясо, яке значно збільшує його рівень.

Деталі

Йдеться про оброблене м'ясо. Сосиски, сардельки, ковбаса, бекон мають такий небезпечний ефект. У ході великого дослідження за участю 614 000 осіб було встановлено, що 50 г обробленого м'яса підвищує ризик серцево-судинних захворювань на 42%.

Проте деякі продукти можуть мати велику поживність і при цьому не збільшують кількість холестерину. Це яловичина, м'ясо птиці, а також субпродукти, включаючи нирки, печінку чи серце.

Раніше ми писали, що нутриціолог розвінчала популярні міфи про молоко. Це дуже складний та неоднозначний продукт. 

Джерело: Zhenskiy

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин