Різко підвищує рівень холестерину: лікарі назвали небезпечне м'ясо
Фахівці попередили щодо поширеного продукту

Перероблене м'ясо несе небезпеку для організму/Фото: Getty images
Кількість холестерину є дуже небезпечною ознакою і може призвести до різних захворювань. Вчені назвали м'ясо, яке значно збільшує його рівень.
Деталі
Йдеться про оброблене м'ясо. Сосиски, сардельки, ковбаса, бекон мають такий небезпечний ефект. У ході великого дослідження за участю 614 000 осіб було встановлено, що 50 г обробленого м'яса підвищує ризик серцево-судинних захворювань на 42%.
Проте деякі продукти можуть мати велику поживність і при цьому не збільшують кількість холестерину. Це яловичина, м'ясо птиці, а також субпродукти, включаючи нирки, печінку чи серце.
Раніше ми писали, що нутриціолог розвінчала популярні міфи про молоко. Це дуже складний та неоднозначний продукт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!