У якому посуді не можна варити варення, щоб уникнути провалу
Щоб десерт вийшов дивовижним, важливо не тільки підбирати правильні інгредієнти, а й готувати його в правильному посуді

У якому посуді можна готувати варення / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik
Напевно, у світі немає людей, які не любили б варення. Цей десерт відправляє нас прямо в дитинство, а розмаїття смаків дарує справжнє і ні з чим незрівнянне задоволення. Але в якому посуді не можна варити варення, щоб замість ласощів не отримати безглузду рідину? Давайте розбиратися разом.
Деталі
Бажано віддавати перевагу посуду, у якого товсте і рівне дно.
Так тепло розподілятиметься рівномірно, а інгредієнти не пригорять під час готування. Є три варіанти посуду для створення кулінарного шедевра:
Каструля з нержавіючої сталі — добре проводить тепло і після використання легко відмивається;
Мідний таз — також вирізняється непоганою теплопровідністю, але з корисних властивостей слід виділити здатність міді боротися з бактеріями;
Емальована каструля — у ній варення рівномірно провариться, а після цього її нескладно відмити.
Не рекомендується використовувати з цією метою алюмінієвий посуд, адже фрукти і ягоди містять кислоти, а вони здатні вступати в реакцію з алюмінієвим покриттям. У підсумку ласощі набудуть неприємного присмаку.
Найкращі рецепти варення, яке ви зобов'язані спробувати вже сьогодні:
- Простий рецепт надзвичайно смачного варення з бузку;
- Як приготувати варення з кульбаб;
- Рецепт улюбленого варення Лесі Українки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!