RU UA
1

У якому посуді не можна варити варення, щоб уникнути провалу

Суспільство 11:30 - 04 червня 2023

Щоб десерт вийшов дивовижним, важливо не тільки підбирати правильні інгредієнти, а й готувати його в правильному посуді

У якому посуді можна готувати варення / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik

У якому посуді можна готувати варення / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik

Напевно, у світі немає людей, які не любили б варення. Цей десерт відправляє нас прямо в дитинство, а розмаїття смаків дарує справжнє і ні з чим незрівнянне задоволення. Але в якому посуді не можна варити варення, щоб замість ласощів не отримати безглузду рідину? Давайте розбиратися разом.

Деталі

Бажано віддавати перевагу посуду, у якого товсте і рівне дно.

Так тепло розподілятиметься рівномірно, а інгредієнти не пригорять під час готування. Є три варіанти посуду для створення кулінарного шедевра:

Каструля з нержавіючої сталі — добре проводить тепло і після використання легко відмивається;

Мідний таз — також вирізняється непоганою теплопровідністю, але з корисних властивостей слід виділити здатність міді боротися з бактеріями;

Емальована каструля — у ній варення рівномірно провариться, а після цього її нескладно відмити.

Не рекомендується використовувати з цією метою алюмінієвий посуд, адже фрукти і ягоди містять кислоти, а вони здатні вступати в реакцію з алюмінієвим покриттям. У підсумку ласощі набудуть неприємного присмаку.

Найкращі рецепти варення, яке ви зобов'язані спробувати вже сьогодні:

Джерело: glavred.info

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин