Як зробити оладки ніжними та повітряними: хитрощі досвідчених кулінарів
Усі питатимуть рецепт

Як зробити пишні оладки / Фото: Pixabay
Під час приготування оладок більшість мріє зробити їх надзвичайно повітряними, ніжними й смачними. Однак, навіть попри зусилля, вони часто все одно залишаються пласкими. Ділимося кулінарними лайфхаками, які зроблять із вашого десерту справжні маленькі пухкі подушечки.
Як зробити оладки пухкими?
Головна суть лайфхаку – додати до тіста певні інгредієнти. Це, наприклад, дріжджі та кефір. Також можна додати невелику кількість розпушувача. Так оладки не втрачатимуть свого об'єму безпосередньо під час смаження.
Також важливо звернути увагу на консистенцію тіста: воно повинно бути схоже на густу сметану. Тобто з ложки воно має стікати легко, однак – не розтікатися.
Також зробити оладки пишними може поєднання дріжджів та яблучного оцту. На 150 грамів борошна покладіть столову ложку оцтової кислоти. Смажити такі оладки краще за все на заздалегідь розжареній пательні із олією.
Нещодавно ми розповідали, як приготувати оладки без борошна.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!