Як вибрати якісне вершкове масло: поради
Вчимося обирати правильні продукти

Як обрати вершкове масло / Фото: Pixabay
Вершкове масло – продукт який використовується неабияк часто. На ньому смажать, роблять з ним бутерброди, додають в інші страви. Воно може бути дуже корисним, однак, лише за однією умови: його, відповідно, правильно обрали.
Як обрати вершкове масло?
Яскравий вершковий запах матиме як солодковершкове, так і кисловершкове масло, однак з мінімальними відмінностями. У першому випадку будуть відчутні нотки пастеризації, а в другому – кислинки. Головне пам'ятати: у будь-якого масла запах повинен бути приємним та не надто яскравим.
Масло повинно мати приємний зовнішній вигляд, щільну та однорідну консистенцію. Поверхня масла в розрізі повинна бути трохи блискучою та сухою. Якщо вона трохи матова, переживати також нема про що.
Колір може змінюватися від світло-жовтого до жовтого. Масло з топленого молока може бути ще темнішим. Проте колір має бути однорідним.
У складі дійсно якісного масла можуть бути:
- незбиране коров'яче молоко
- вершки та молоко знежирене, отримані з молока коров'ячого;
- вершки пластичні і підсирні;
- молоко незбиране сухе або молоко нежирне сухе;
- маслянка-сировина та маслянка-суха;
- закваска бактеріальна або заквашувальний препарат;
- сіль кухонна харчова "Екстра" або вищого ґатунку;
- екстракт аннато;
- бета-каротин мікробіологічний або бета-каротин в олії "каролін" мікробіологічний;
- ретинол (вітамін А);
- вода питна.
Щоб перевірити якість масла вдома, просто розтопіть його. Якщо помітите, що в рідкому маслі плавають грудки білого або світло-жовтого кольору, це означає, що до масла додали рослинні жири. Вони мають вищу температуру плавлення, тож будуть залишатися на поверхні.
Нещодавно в Україну завезли небезпечні овочі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!