Як зберегти кріп на зиму: ділимося корисними лайфхаками
Ці поради дозволять якісно зберегти улюблене доповнення до багатьох страв

Як заготовити кріп на зиму/Фото: pexels
Свіжий кріп є важливим доповненням до багатьох страв. Крім очевидного використання для маринування, він є основною складовою соусу та допоміжним інгредієнтом у різних приправах на основі сметани.
Розповідаємо, як зекономити гроші взимку та заготовити кріп, щоб додавати його до страв у будь-яку пору року.
Заморожування
Заморозити свіжий кріп просто і швидко. Вам знадобиться кріп, вода, деко та контейнер для морозильної камери. Коли ви хочете використовувати заморожений кріп, просто витягніть стільки, скільки потрібно.
Сушення
Якщо у вас немає місця в морозильній камері, ви можете сушити кріп та зберігати як мелену траву. Просто повішайте пучки і залиште на один-два тижні до повного висихання. Потім зберігайте сушений кріп у скляній банці з герметичною кришкою.
Консервування
Оригінальний спосіб зберігання свіжого кропу на зиму – консервування його в оцті. Ви можете використовувати цілі гілочки кропу або подрібнити. Просто помістіть їх у скляну банку і додайте яблучний або винний оцет. Зберігайте у холодильнику і використовуйте за потреби.
Замороження у формі кубиків
Цікавий спосіб зберігання кропу – замороження його у формі кубиків. Помийте, обсушіть і наріжте свіжий кріп, а потім розмістіть його у формах для льоду. Заповніть форми достатньою кількістю води.
Також можна заморозити кріп, попередньо зануривши його в оливкову олію. Вона допоможе зберегти свіжість трави і запобігти зміні кольору під час заморожування.
Раніше ми писали, які продукти не можна зберігати у дверцятах холодильника. Варто дотримуватися цих правил, щоб їжа була корисною ще довгий час.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!