Як найкраще зберігати твердий сир
Впевнені, ви робите це неправильно
Як варто зберігати твердий сир
Всі, коли купують сир, звісно, не використовують одразу цілий шматок, а залишають у холодильнику. Дехто вважає, що закутавши його у плівку, в якій він був у магазині, можна зберегти продукт довше, хтось переконаний, що вистачить просто вийняти його з цієї обгортки та покласти на тарілку. Однак ні перші, ні другі не мають рації. Український технолог-сировар Роман Хаєцький пояснив, як же правильно це робити.
Який би ми шматочок не придбали, спершу його треба загорнути в нецупкий пергамент, а потім у пакет, щоб між ними було повітря. Таким чином сир зберігатиметься у власному мікрокліматі
За словами фахівці, краще зберігати тверді сири у спеціальному контейнері, поставивши його в найтеплішу частину холодильника. Можна також ставити його на балкон, якщо температура повітря там не перевищує позначок 8–15 °C.
Ми ділилися крутими лайфхаки збереження кропу на зиму. Поки у вас щедрі врожаї, треба подбати про запас.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!