Кулінарні лайфхаки досвідчених господинь: ці 10 секретів полегшать приготування їжі
Не всі люди обожнюють готувати, тому в таких випадках на виручку приходять унікальні секрети обізнаних господинь
Ці 10 трюків полегшать приготування їжі / Фото: senivpetro/Freepik
Деякі кулінарні лайфхаки з цього списку регулярно використовують навіть професійні кухарі. Корисні поради для хорошої господині не обмежуються одним лише прибиранням будинку, адже на цьому коло домашніх обов'язків не закінчується.
Деталі
У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати їжу швидко та смачно без зайвого клопоту та нервування. Ці секрети стануть у пригоді тим, хто не надто полюбляє стояти біля плити або возитися з обробкою продуктів. Спробуйте їх один раз і ваше життя стане простішим.
Кулінарні лайфхаки
Першою хитрістю користувалися ще наші бабусі та стосується вона зберігання хліба. Випічка в принципі не вирізняється тривалим терміном зберігання, але є один простий спосіб його подовжити — просто покладіть у хлібницю яблуко.
Приготування супу — завдання начебто просте, але не всі знають, коли саме його слід солити. Але ж від цього залежить смак страви. Досвідчені кухарі рекомендують робити це в самому кінці. Визначити потрібний момент можна за ступенем м'якості овочів. Якщо вони ще тверді, значить солити рано.
Щоб уникнути перетворення рису на непривабливу рідину, потрібно всього лише додати в киплячу воду столову ложку лимонного соку. Підійде і сік інших цитрусів. Завдяки цьому збережеться текстура зерен, а каша стане білосніжною.
Запобігти злипанню спагеті під час варіння також нескладно. Досить занурити вироби у воду і додати в неї кілька маленьких ложок оливкової олії.
Якщо хочете приготувати ідеальну печінку, тоді в жодному разі не соліть її перед смаженням. Інакше вона перетвориться на твердий шматок гуми, яку не всі зможуть розжувати, та й не захочуть.
Як перевірити свіжість яєць у воді, напевно, ви вже знаєте. Нагадаємо, що зробити це можна з додаванням 8 столових ложок солі. Занурте їх у воду. Несвіже яйце спливе, а свіже опуститься на дно.
Зберегти смак цитрусових і помідорів можна при зберіганні в буфеті, а не в холодильнику. Уся справа в низькій температурі, яка негативно впливає на ці продукти.
Щоб сковорода не розбризкувала олію під час смаження м'яса або котлет, потрібно злегка притрусити її сіллю. Досить невеликої щіпки, і ви забудете про несподівані постріли в найневідповідніший момент.
Є у нас кулінарні лайфхаки та для любителів печериць. Вони збережуться ще довше, якщо скропити їх лимонним соком. А фанати риби запросто позбудуться її запаху після попереднього замочування тушки в молоці з додаванням запашного перцю.
Досвідчені господині знають, що не кожну страву можна готувати на сковороді з антипригарним покриттям. Раніше ми розповідали, в яких випадках таке злочинне ставлення до посуду обернеться справжнім провалом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!