RU UA
1

Чи можна їсти солоні огірки з білим нальотом: це ніяка не цвіль

Суспільство 14:00 - 06 серпня 2023

Мариновані огірки містять велику кількість корисних речовин, але іноді на них з'являється білий наліт, який може налякати своїм виглядом

Чи безпечні для здоров'я огірки з білим нальотом / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik

Чи безпечні для здоров'я огірки з білим нальотом / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik

Непривабливі плями на консервованих овочах часто пов'язують із цвіллю. Продукти, на яких з'явилася хоч найменша ознака цих мікроорганізмів, вживати не рекомендується. Але чи можна їсти солоні огірки з білим нальотом? Нумо розбиратися!

Деталі

Пам'ятайте, що відрізати уражений пліснявою шматочок недостатньо, оскільки її спори вже поширилися всією поверхнею, тому в такому разі краще відправити до смітника всю банку.

Але яскравий наліт, який так часто зустрічається на маринованих огірках, небезпеки для здоров'я не становить. Ба більше, це ніяка не цвіль, а кисломолочні бактерії.

Вони не тільки не шкодять організму, а й здатні принести йому користь, позбутися токсинів і зміцнити імунітет загалом.

Які огірки пора викидати

Розпізнати запліснявілі овочі в банці зовсім не важко. Уражені ділянки видно відразу — на них утворюються непривабливі плями.

Не тіште себе надією врятувати іншу частину продукту, оскільки навіть у не вкритих плямою зонах уже встигли побувати мікроорганізми.

Зіпсовану їжу можна ідентифікувати й за допомогою нюху — поганий і неприємний запах безумовно вказує на проблеми зі збереженням і необхідність позбутися баночки зі зниклими огірками якомога швидше.

Цвіль нерідко плутають із продуктами бродіння. Остання вирізняється однорідною структурою і білим кольором, а першу видають товстий шар зеленуватого, сірого або синього відтінків.

Білий наліт на маринованих огірках не завжди становить небезпеку. У деяких випадках він проявляється під впливом корисних для організму бактерій, проте не втрачайте пильності та завжди перевіряйте продукти перед їх вживанням.

Раніше ми розбиралися, яка їжа здатна зіпсувати холодильник. Є продукти, які запросто призведуть до поломки, якщо зберігати їх у незамінному в сучасному світі агрегаті.

Джерело: gotowanie.onet.pl

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин