RU UA
1

Реалізація живої риби: українцям розказали, яку рибу не варто купувати

Суспільство 15:48 - 20 вересня 2023

Не купуйте рибу з ознаками паразитологічних захворювань, з каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою, каламутними запалими очима

Термін зберігання і реалізації риби при температурі води +11-+15°C: в осінньо-зимовий період - 48 годин, у весняно-літній період - 24 години

Термін зберігання і реалізації риби при температурі води +11-+15°C: в осінньо-зимовий період - 48 годин, у весняно-літній період - 24 години

Держпродспоживслужба нагадує споживачам та суб’єктам господарювання, що гарантія безпечності харчових продуктів досягається сумлінним виконанням норм чинного законодавства.

Деталі

Звертаємо увагу, що кожна партія живої риби має надходити у точки продажу з супровідними документами, а законними місцями для торгівлі живою рибою є, зокрема, магазини, супермаркети, ринки, тощо.  

Реалізуючи живу рибу, оператори ринку повинні бути забезпечені повним комплектом санітарного одягу. Кожен працівник повинен мати особисту медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік. Працівники, які не пройшли медичне обстеження, до роботи не допускаються.

Умови та терміни зберігання риби повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів. Термін зберігання і реалізації риби при температурі води +11-+15°C:

  • в осінньо-зимовий період - 48 годин;
  • у весняно-літній період - 24 години.

Не підлягає продажу жива та охолоджена риба з ознаками паразитологічних захворювань, з каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою, каламутними запалими очима.

Масову загибель риби на Дніпропетровщині через росіян на відео показав Єрмак.

Джерело: zahust_prav

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин