Знадобляться у побуті: чому не варто викидати шкірку від цитрусових
Ця ароматна частина фрукта містить багато корисних елементів

Чому не варто викидати шкірку від цитрусових/Фото: Getty Images
Цедра – це ароматна частина фрукта, яка також містить безліч корисних елементів. Тому досвідчені господині не поспішають позбавлятися шкірки апельсинів та мандаринів.
Деталі
Наприклад, можна використовувати свіжу цедру під час приготування випічки. Такий інгредієнт зробить домашнє печиво ароматнішим та апетитнішим.
Користь є й у побуті.
За допомогою цієї частини плодів можна зробити натуральний освіжувач повітря. Достатньо помістити висушені шкірки в мішки з тканини і розкласти в різних куточках будинку.
Можна розкласти і свіжу шкірку, але її доведеться часто міняти, адже є ризик, що вона покриється пліснявою.
Окрім цього, дачники впевнені, що свіжа шкірка лимонів та апельсинів допомагає відлякати кішок та котів, які можуть влаштувати туалет на грядках. Також так можна відлякати і шкідливих комах на ділянці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!