Як має маркуватися органічна харчова продукція
Все быльше українців обирають здорове харчування

Як має маркуватися органічна харчова продукція/Фото: pexels
Органічна продукція — це продукція сільського господарства та харчової промисловості, виготовлена відповідно до затверджених правил (стандартів), які передбачають мінімізацію використання пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів росту, штучних харчових добавок, а також забороняють використання ГМО.
Деталі
В Україні на маркуванні органічних харчових продуктів вітчизняного виробництва наноситься державний логотип для органічної продукції (зображено на картинці до публікації).
Обов’язковим елементом маркування органічної продукції є кодовий номер, що розміщується під державним логотипом для органічної продукції та містить:
- акронім, що ідентифікує державу походження;
- напис "organic";
- реєстраційний код органу сертифікації, що здійснив сертифікацію органічного виробництва.
Реалізація органічної продукції дозволяється будь-якими суб’єктами господарювання лише за наявності відповідного сертифіката (копії), виданого оператору, що виробив відповідну продукцію, та відповідного маркування згідно з вимогами, встановленими законодавством у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.
Раніше ми писали про те, що Шмигаль повідомив про отримання 2,5 млрд канадських доларів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!