Не відрізнити за смаком і запахом: в Ізраїлі штучне м'ясо друкують на 3D-принтері
Для того, щоб максимально передати смак, структуру та запах м'яса, його детально досліджував штучний інтелект

Ізраїльські вчені друкують штучне м'ясо на 3D-принтері/Фото: Redefine Meat
Ізраїльська компанія Redefine Meat навчилася друкувати штучне м'ясо на 3D-принтерах. На спеціальному заході компанія дозволила ознайомитись з продуктом пів сотні шеф-кухарів, які високо оцінили схожість такого м'яса із справжнім.
Деталі
Для виготовлення штучного м'яса Redefine Meat використовує "м'ясний парфум", який складається із штучної крові та ароматизаторів, що дають м'ясу справжній запах та колір.
Читайте також: як правильно готувати яловичину
Запрошені кухарі зазначають, що м'ясо дуже схоже на справжнє, а єдиною відмінністю є час приготування. Такий продукт смажиться значно швидше.
Ізраїльські винахідники розробили спеціальну комп'ютерну програму, яка досліджувала структуру яловичини й баранини, щоб їх максимально точно можна було передати за допомогою 3D-принтера. Директор Redefine Meat зазначає:
Ми називаємо це "нарощенням", вибудовуємо продукт шар за шаром. Це дозволяє пильно контролювати структуру, додавати жир до тканини, завдяки чому ви майже не здатні на смак відрізнити біологічне м’ясо від нашого. Ваш мозок вважає це м’ясом.
Альтернативне м'ясо може з'явитися у супермаркетах до кінця року, проте, зараз воно залишається дорожчим за натуральне. Вартість штучного м'яса від Redefine Meat становить 34 долари за кілограм.
Ми також повідомляли, що в США вчені створили м'ясо з грибів. Воно менш калорійне, оскліьки містить менше натрію та насичених жирів, ніж в інших м’ясних продуктах рослинного походження.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!