Пиво для покращення екології: в Австралії створили незвичну технологію скорочення викидів
Хмільний напій може допомогти урятуватися від глобальної катастрофи

В Австралії викиди вуглекислого газу вирішили скорочувати за допомогою пива/Фото: Рexels
Австралійські пивовари вирішили взятися за порятунок світу, головним помічником у непростій справі стане пиво. Дослідники винайшли технологію, яка допоможе зменшити викиди вуглекислого газу в атмосферу.
Дослідники з'ясували, що під час виробництва пива утворюються викиди вуглекислого газу. Експерти підрахували, що одне дерево поглинає вуглець від виробництва шести банок пива протягом двох днів.
Вчені об'єдналися з пивоварами та вирішили скоротити викид вуглецю під час виробництва пива. Експерти помістили в біореактори мікроорганізми водоростей, які при взаємодії з пивом поглинають вуглець, переробляють його та виділяють кисень.
Таким чином, австралійські пивовари під час виробництва хмільного напою очищають повітря. Дослідники заявляють, що два біореактори з водоростями еквівалентні чотирьом гектарам лісу.
Раніше ми розповідали, як 5G позначиться на екології планети.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!