Апельсинові дерева хворіють, а ринок шукає вихід: що буде з соком
Глобальне виробництво апельсинового соку переживає серйозну кризу

Апельсинові дерева хворіють, а ринок шукає вихід: що буде з соком/Фото: pexels
Видання Bloomberg пише про те, що глобальне виробництво апельсинового соку наразі в глибокій кризі. Все через бактеріальну хворобу “зеленіння” (citrus greening). Через недугу урожайність знижується, а фрукти стають гіркими. Щоб врятувати звичний смак напою, харчова промисловість активізує розробку нових ароматизаторів та смакових композицій. Індустрія додатків до продукту має щорічний обіг у понад $5 мільярдів.
Деталі
Проте через поширення “зеленіння” ситуація ускладнилася. Минулого року світове виробництво апельсинового соку впало до найнижчого рівня за 40 років. У Флориді, яка є центром вирощування цитрусових у США, очікують найменший урожай із 1930 року. За даними бразильського інституту CEPEA, через гіркоту плодів знижується попит як у США, так і в Європі. Таким чином, виробники соку будуть ще активніше впроваджувати нові технологічні рішення.
Раніше ми писали про те, що Pixar створює перший мальований мультфільм.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!