RU UA
1

Фіолетовий ГМО-помідор дозволили їсти у США: у чому його користь

Світ 09:19 - 20 вересня 2022

Новий сорт фіолетових помідорів може виробляти вдесятеро більше антиоксидантів, ніж червоні та жовті овочі

Томат

У США дозволили їсти фіолетовий ГМО-помідор/Фото: Instagram/Автор: bigpurpletomato

У 2008 році вчені за допомогою генного редагування створили особливі фіолетові помідори. Тепер цей вид дозволили їсти у США.

Деталі

Новий сорт фіолетових помідорів може виробляти вдесятеро більше антиоксидантів, ніж червоні та жовті овочі. Для цього вчені внесли кілька генетичних змін.

У чому користь фіолетового помідора

Помідори з натурально фіолетовою шкіркою найчастіше містять низький рівень антоціанів. Вчені взяли два гени з левового зіва і додали до різновиду фіолетового помідора.

Гени посилили здатність помідора виробляти антоціани, в результаті вийшов унікальний овоч з м'якушем насиченого фіолетового кольору.

Антоціани відповідають за фіолетовий колір продуктів та пов'язані з багатьма позитивними для здоров'я ефектами. Наприклад, вони знижують ризик серцевих захворювань, раку та діабету.

У США схвалили фіолетові помідори з ГМО

Служба інспекції здоров'я тварин та рослин Міністерства сільського господарства США схвалила фіолетові помідори з ГМО. Цей дозвіл означає, що генетично модифікована рослина більше не регулюється строгим контролем.

Раніше у Канаді створили морозиво зі смаками розкішного життя. Канадська лотерея поєдналася з магазином морозива і пропонує людям скуштувати смак дорогого життя.

Джерело: USDA

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин