"Борщ — це російська страва": Євгену Клопотенку не дозволили відкрити ресторан в Японії
Кухар підкреслив, що ця ситуація є чудовим прикладом російської пропаганди

Клопотенку не дозволили відкрити ресторан в Японії / Фото: Instagram/klopotenko
Популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко зізнався, що нещодавно йому відмовили у відкритті українського ресторану в Японії. У своєму блозі в Instagram знаменитість приголомшив причиною такого рішення.
- "Їжа – це лакмусовий папірець" – Євген Колопотенко розповів про стереотипи навколо української кухні
Деталі
Отже, причиною відмови став борщ, який в Японії помилково вважають російською стравою. Клопотенко пояснив, що японці мають досить негативне ставлення до Росії і саме тому ресторан з борщем навряд чи буде популярним там.
Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: "поширена думка, що борщ — це російська страва". Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди, — поділився чоловік у своєму Instagram.
Кухар зазначив, що ця ситуація лише підкреслює, скільки роботи ще потрібно зробити, щоб популяризувати українську культуру та кухню у світі.
Нагадаємо, що саме завдяки зусиллям Євгена Клопотенка у червні 2022 року український борщ був внесений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Нещодавно Клопотенко запропонував українські альтернативи радянським стравам.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!