ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

За 15 днів війни - майже 9 тисяч порцій для тероборони: Клопотенко поділився, як допомагає на війні

Знаменитості 16:30 - 12 березня 2022

Він також залучає міжнародні компанії, які допомагають з фінансуванням

Євгеній Клопотенко допомагає військовим під час війни

Євген Клопотенко готує різні смаколики для тероборони. Фото: Instagram Євгенія Клопотенко

Відомий шеф-кухар і кулінарний експерт Євген Клопотенко перебуває зараз у Києві та допомагає забезпечує щоденно різноманітною смачною їжею представників територіальної оборони, поліції та Нацгвардії.

Деталі

Майже три роки тому Євгеній Клопотенко відкрив у столиці ресторан української кухні "100 років тому вперед". Зараз це місце перевтілилось у волонтерську базу, де готують чимало порцій їжі.

Фото: Інстаграм Євгенія Клопотенка

Що ж саме куштують наші захисники? Оскільки кухар є прибічником здорового харчування, то у раціоні мусить бути збалансовані обіди з м'ясом, кашею, овочами, випічкою. Фінансово допомагають коштами друзі з-за кордону. Співзасновниця закладу Інна Поперешнюк поділилась, скільки вдалось їм приготувати за час війни:

За 15 днів моя люба команда та волонтери приготували 8 820 порцій їжі для київської тероборони, нацгвардії та поліції, а залишки продуктів відправляємо в притулок для тварин

Фото: Інстаграм Євгенія Клопотенка

Євгеній Клопотенко додав на своїй сторінці в Інстаграм:

Ми організували точки з приготуванням їжі у різних місцях. Щодня готуємо близько 1500 порцій для ТРО. Ми не зупиняємо діяльність нашого проєкту. Є декілька причин. Перша – наш проєкт відповідальний за Україну і нам треба підтримувати її інформаційно. Друга – ми відповідальні за свою команду і нам треба підтримувати її фінансово.

Зараз частина людей з команди займається волонтерською діяльністю, частина у ТРО, частина працює інформаційно. В інформаційній діяльності у нас є два великих фокуси:Робота на міжнародному рівні.

Я даю багато інтерв'ю ЗМІ про поточну ситуацію в Україні і додатково просуваю Україну в інфопросторі через їжу. Зв'язуюся з шефами з інших країн, щоб ті готували борщ, продавали його та донейтили гроші Україні. Окремо розповідаю іноземцям про українську їжу та вчу готувати наші страви. Щоб іноземці через такий спосіб знайомилися з українською культурою та розуміли, чому Україна варто того, щоб її захищали. Робота всередині країни, щоб допомагати українцям.

Ми з командою знов запускаємо у роботу наш сайт з рецептами, бо нам з вами треба не забувати їсти.

Раніше ми ділились, як приготувати українську паляницю за рецептом Євгенія Клопотенка.

Джерело: klopotenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин