Український ресторан Anelya засвітився у різдвяній мелодрамі від Netflix
Anelya – це перший заклад української кухні, який потрапив до мішленівського гіда

Український ресторан Anelya засвітився у фільмі Netflix / Фото: Netflix
Різдвяна стрічка "Зустріньмося наступного Різдва", яка нещодавно вийшла на Netflix, відзначила українську культуру, згадавши ресторан Anelya з Чикаго, який входить до мішленівського гіда. За сюжетом, один із героїв фільму, Тедді, розповідає, що працював у цьому закладі. Інші персонажі позитивно відгукуються про його кулінарні таланти та згадують святкування дня народження головної героїні у ресторані Anelya.
Деталі
Anelya — це унікальний ресторан української кухні в Чикаго, створений подружжям шефів Джонні Кларком і Беверлі Кім. Назва ресторану присвячена бабусі Кларка, Анелі Очатинській, яка пережила Другу світову війну та емігрувала до США.
Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Джонні Кларк заглибився у вивчення української культури та почав займатися благодійними проєктами. У команді ресторану працюють переважно українські біженці, які допомагають відтворювати автентичні страви у сучасній інтерпретації.
У меню Anelya можна знайти банош, холодець, паштети, вареники з сиром комте та шафрановим соусом, вегетаріанські голубці з кокосово-часниковим соусом, а також традиційні українські закуски: мариновані овочі, копчену рибу та настоянки. Кожна страва має глибоке емоційне значення, нагадуючи про історію українського народу чи особисті спогади команди закладу. Наприклад, холодець у меню є своєрідним вшануванням спогадів про Голодомор, які бабуся Джонні Кларка часто згадувала у його дитинстві.
Anelya — це не лише кулінарний проєкт, а й приклад збереження культурної спадщини, який вже знайшов відгук у міжнародному кінематографі.
Нещодавно Олександр Терен разом з Сарою Джесікою Паркер відвідав прем'єру фільму про український балет.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!