Мачанка або мачка: рецепт традиційної страви галицької кухні
Смачна та ароматна страва традиційної української кухні

Рецепт мачанки/Фото: mil_alexx
Рецепт грибної підливи належить старовинній галицькій кухні. З давніх-давен, в карпатських регіонах України готували грибну мачку (підливу), як на сметані, так і пісну. Підлива могла бути густою, їли її з хлібом, або рідкою, нею поливали вареники, картопляне пюре та голубці.
Інгредієнти:
- 120г сухих грибів
- 250г цибулі
- 2ст.л борошна
- 3ст. лсметани(15%)
- сушений часник, сіль, перець
- 20мл. олії
- 400мл води
Спосіб приготування:
- сухі гриби залийте окропом і лишіть на 25хв. Потім воду злийте, а гриби наріжте невеликими шматками
- вливаємо в сковорідку олію, вкидаємо цибулю, і на середньому вогні обсмажуємо 6хв.
- паралельно, на сухій сковорідці на великому вогні обсмажте до коричневого кольору борошно - постійно його перемішуйте щоб не згоріло
- беремо холодну(це важливо) воду, і вкидаємо туди борошно, і все вимішуємо до однорідності
- через сито перелийте воду з борошном у сковорідку, щоб не лишилось грудочок. Додайте також гриби, і всипте сіль, перець, і сушений часник. Перемішуючи, на малому вогні тушкуйте близько 20-25хв
- додайте кілька ложок сметани або вершків, і протушкуйте перемішуючи ще 10-12хв і подавайте
Відкривайте для себе все різноманіття української кухні. Всім смачного.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт ідеальної домашньої піци.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні