ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Мачанка або мачка: рецепт традиційної страви галицької кухні

Рецепти 14:48 - 31 січня 2024

Смачна та ароматна страва традиційної української кухні

Мачанка або мачка: рецепт традиційної страви галицької кухні

Рецепт мачанки/Фото: mil_alexx

Рецепт грибної підливи належить старовинній галицькій кухні. З давніх-давен, в карпатських регіонах України готували грибну мачку (підливу), як на сметані, так і пісну. Підлива могла бути густою, їли її з хлібом, або рідкою, нею поливали вареники, картопляне пюре та голубці.

Інгредієнти:

  • 120г сухих грибів
  • 250г цибулі
  • 2ст.л борошна
  • 3ст. лсметани(15%)
  • сушений часник, сіль, перець
  • 20мл. олії
  • 400мл води

Спосіб приготування:

  • сухі гриби залийте окропом і лишіть на 25хв. Потім воду злийте, а гриби наріжте невеликими шматками
  • вливаємо в сковорідку олію, вкидаємо цибулю, і на середньому вогні обсмажуємо 6хв.
  • паралельно, на сухій сковорідці на великому вогні обсмажте до коричневого кольору борошно - постійно його перемішуйте щоб не згоріло
  • беремо холодну(це важливо) воду, і вкидаємо туди борошно, і все вимішуємо до однорідності
  • через сито перелийте воду з борошном у сковорідку, щоб не лишилось грудочок. Додайте також гриби, і всипте сіль, перець, і сушений часник. Перемішуючи, на малому вогні тушкуйте близько 20-25хв
  • додайте кілька ложок сметани або вершків, і протушкуйте перемішуючи ще 10-12хв і подавайте

Відкривайте для себе все різноманіття української кухні. Всім смачного.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт ідеальної домашньої піци.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин