RU UA
1

Сніданок за 5 хвилин: рецепт пухких оладків, які не "пливуть"

Рецепти 10:49 - 22 лютого 2024

Смачний та швидкий рецепт оладків, які завжди залишаються пухкими

Сніданок за 5 хвилин: рецепт пухких оладків, які не “пливуть”

Пухкі оладки/Фото: Bing

Оладки — це традиційна страва української кухні, яка являє собою невеликі пухкі смажені коржики з рідкого тіста. Тісто готується на основі борошна, яєць, молока або води, а також може містити цукор, сіль, дріжджі або інші інгредієнти.

Їх зазвичай смажать на сковороді з олією до золотистого кольору. Оладки можна подавати зі сметаною, варенням, медом, джемом тощо.

Інгредієнти:

  •  1 яйце;
  • дрібка солі;
  • 3 ст. л цукру (можна і більше);
  • ванільний цукор ;
  • 240 г муки;
  •  ½ чайної ложки соди.

Готуємо 

  1. У кефір додаємо соду, чекаємо поки вони вступлять в реакцію
  2. Яйце перемішуємо з цукром і сіллю.
  3. Додаємо кефір з содою в яєчну масу, перемішуємо.
  4. Просіюємо в тісто борошно — перемішуємо до однорідності та залишаємо тісто на 15 хв відпочити.
  5. Смажимо оладки на середньому вогні на сковороді з олією. Якщо не додавати олію, то вони будуть не такі рум'яні.
  6. Коли перевертаємо оладки на іншу сторону, смажимо 1-2 хв, потім зменшуємо вогонь та закриваємо кришкою на 2 хв.

Якщо любите солодке, то подивіться ніжний та смачний корисний рецепт Клафуті.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин