ОСТАННІ
16 червня, середа
15 червня, вівторок
14 червня, понеділок
13 червня, неділя
Більше новин

Сезон спаржі: чим корисна і як готувати легендарний продукт

Рецепти 12:33 - 01 червня 2021

Встигніть спробувати найпопулярнішу в Європі зелень

спаржа

Фото: Рixabay/Автор - RitaE

В Україні почався сезон спаржі. Ця рослина стала дуже популярною і не дарма, адже спаржа є корисною, смачною і просто радує око своїми гарними стеблами.

До недавніх пір українці могли купувати спаржу, тільки привезену з-за кордону, але останні кілька років вітчизняні фермери теж почали вирощувати цей продукт.

Чим корисна спаржа

Всі сорти цієї рослини багаті вітамінами A, C, B1, B2 і Е, а також кальцієм, залізом, магнієм та іншими мінералами. Вживання спаржі позитивно позначається на серцево-судинній системі, імунітеті, нормалізує роботу кишківника і зміцнює кістки. Також цей продукт корисний людям, що страждають депресією.

Як готувати спаржу

Молоді стебла можна їсти в свіжому вигляді, просто помийте спаржу і хрумтить в своє задоволення. А можна загорнути зелень в хамон і запекти в духовці, якщо затерти готову страву пармезаном - гастрономічний захват гарантований.

Гарнір з спаржі

Інгредієнти:

  • спаржа - 200 г;
  • яйця - 4 шт.;
  • лимон - 1 шт.;
  • вершкове масло - 50 г;
  • вершки - 50 г;
  • петрушка.

Промийте спаржу, відріжте тверду частину знизу і очистіть стебла. Покладіть зелень на розігріту сковороду і додайте до неї трохи води, протушкуйте, щоб спаржа стала м'якше. Тим часом приготуйте соус: протріть через сито масло з яєчними жовтками, додайте до цієї суміші вершки, дрібку солі і сік половини лимона. Готову спаржу полийте соусом і прикрасьте блюдо яєчним білком з зеленню.

Раніше ми розповідали рецепт смачного домашнього морозива.

Джерело: Meta.ua
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів

Рецепти