ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Традиційні закарпатські рулетики: готуємо слимбаки з м’ясом

Рецепти 15:51 - 29 лютого 2024

Якщо вам набридло ліпити класичні пельмені, саме час спробувати альтернативу

Рецепт справжніх слимбаків/Фото: кадр з відео

Рецепт справжніх слимбаків/Фото: кадр з відео

Слимбаки з м'ясом у вигляді рулетиків здавна готували на Закарпатті. Коли спробуєте цей рецепт, назавжди відмовитеся від ліплення пельменів. Адже таким чином можна зробити все набагато швидше.

Ця страва закарпатської кухні чудово поєднується з овочами та грибною підливою.

Рецепт слимбаків: інгредієнти

Для тіста:

  • Дріжджі сухі 7 г
  • Молоко 75 мл
  • Вода 75 мл + 100 мл
  • Борошно 450-500 г
  • Яйце 1 шт
  • Олія
  • Сіль

Для начинки:

  • Фарш свинячий 500 г
  • Копчена паприка
  • Сіль
  • Перець

Для підливи:

  • Цибуля 1 шт
  • Шампіньйони 200 г
  • Вода 500 г
  • Сметана 2 ст. л.
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування слимбаків:

  1. В глибоку миску висипаємо дріжджі, цукор, додаємо тепле молоко, воду (кімнатної температури), перемішуємо все до однорідності та ставимо в тепле місце, щоб дріжджі зійшли шапочкою;
  2. У каструлю висипаємо дрібно нарізану цибулю, обсмажуємо її до прозорості, додаємо нарізані кубиком шампіньйони, солимо, перчимо, трохи тушкуємо, додаємо воду, доводимо підливу до кипіння і відкладаємо;
  3. Фарш заправляємо сіллю, перцем, копченою паприкою та добре перемішуємо;
  4. Коли дріжджі зійшли, виливаємо їх в миску, в якій будемо замішувати тісто, додаємо борошно, яйце, олію, сіль, теплу воду, перемішуємо, далі починаємо поступово всипати борошно та замішувати тісто, додаючи в процесі ще трохи олії (тісто має вийти еластичним);
  5. Накриваємо тісто рушником та ставимо на пів години в тепле місце сходити;
  6. Грибну підливу блендеруємо (але це не обовʼязково), додаємо сметану та перемішуємо до однорідності;
  7. Коли тісто зійшло, розтачуємо його у великий прямокутний пласт (товщиною 1 см), розрізаємо на 2 частини, щедро викладаємо на тісто фарш, закручуємо рулет (як на відео), защипуємо «шов» та нарізаємо рулет на шматки;
  8. Викладаємо слимбаки в грибну підливу, щоб вони не торкались один до одного (між ними має бути відстань), і варимо на повільному вогні 15 хв під кришкою, не відкриваючи її (якщо у вас невелика каструля, то повторюємо цей процес, поки не зваримо всіх слимбачків);
  9. Наливаємо в тарілку грибну підливу (з каструлі), викладаємо наші слимбаки, посипаємо все це діло зеленню і смакуємо.

Раніше ми ділилися рецептом рульки. Рулька, приготована таким чином, виглядає як м’ясний рулет, гарно нарізається та тримає форму.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин