Традиційні закарпатські рулетики: готуємо слимбаки з м’ясом
Якщо вам набридло ліпити класичні пельмені, саме час спробувати альтернативу

Рецепт справжніх слимбаків/Фото: кадр з відео
Слимбаки з м'ясом у вигляді рулетиків здавна готували на Закарпатті. Коли спробуєте цей рецепт, назавжди відмовитеся від ліплення пельменів. Адже таким чином можна зробити все набагато швидше.
Ця страва закарпатської кухні чудово поєднується з овочами та грибною підливою.
Рецепт слимбаків: інгредієнти
Для тіста:
- Дріжджі сухі 7 г
- Молоко 75 мл
- Вода 75 мл + 100 мл
- Борошно 450-500 г
- Яйце 1 шт
- Олія
- Сіль
Для начинки:
- Фарш свинячий 500 г
- Копчена паприка
- Сіль
- Перець
Для підливи:
- Цибуля 1 шт
- Шампіньйони 200 г
- Вода 500 г
- Сметана 2 ст. л.
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування слимбаків:
- В глибоку миску висипаємо дріжджі, цукор, додаємо тепле молоко, воду (кімнатної температури), перемішуємо все до однорідності та ставимо в тепле місце, щоб дріжджі зійшли шапочкою;
- У каструлю висипаємо дрібно нарізану цибулю, обсмажуємо її до прозорості, додаємо нарізані кубиком шампіньйони, солимо, перчимо, трохи тушкуємо, додаємо воду, доводимо підливу до кипіння і відкладаємо;
- Фарш заправляємо сіллю, перцем, копченою паприкою та добре перемішуємо;
- Коли дріжджі зійшли, виливаємо їх в миску, в якій будемо замішувати тісто, додаємо борошно, яйце, олію, сіль, теплу воду, перемішуємо, далі починаємо поступово всипати борошно та замішувати тісто, додаючи в процесі ще трохи олії (тісто має вийти еластичним);
- Накриваємо тісто рушником та ставимо на пів години в тепле місце сходити;
- Грибну підливу блендеруємо (але це не обовʼязково), додаємо сметану та перемішуємо до однорідності;
- Коли тісто зійшло, розтачуємо його у великий прямокутний пласт (товщиною 1 см), розрізаємо на 2 частини, щедро викладаємо на тісто фарш, закручуємо рулет (як на відео), защипуємо «шов» та нарізаємо рулет на шматки;
- Викладаємо слимбаки в грибну підливу, щоб вони не торкались один до одного (між ними має бути відстань), і варимо на повільному вогні 15 хв під кришкою, не відкриваючи її (якщо у вас невелика каструля, то повторюємо цей процес, поки не зваримо всіх слимбачків);
- Наливаємо в тарілку грибну підливу (з каструлі), викладаємо наші слимбаки, посипаємо все це діло зеленню і смакуємо.
Раніше ми ділилися рецептом рульки. Рулька, приготована таким чином, виглядає як м’ясний рулет, гарно нарізається та тримає форму.
Джерело:
Мирослава Пекарюк
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні