Рецепт з "Енеїди": як приготувати полтавські пундики
Стародавня українська страва

Полтавські пундики/Фото: uaportal
Пундики – це смачні пиріжки з різними начинками, які є класикою української кухні. Їх рецепти відрізняються залежно від регіону. Сьогодні ділимося з вами рецептом полтавських пундиків з цибулею та шкварками. Їх можна їсти як гарячими, так і холодними.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 яйце
- 0,5 ч. л цукру
- 0,5 ч. л солі
- 300 мл кефіру
- 500 г борошна
- 0,5 ч. л соди
- Олія соняшникова
Для начинки:
- 150 г сала
- 2 цибулини
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
- Змішайте яйце, цукор та сіль. Додайте кефір та перемішайте до однорідності.
- Просійте борошно, додайте соду та кефірну суміш. Вимішайте м'яке тісто. Залиште його на 20 хвилин.
- Приготуйте начинку: наріжте сало кубиками та витопіть шкварки на сковороді. Додайте нарізану цибулю та обсмажте до золотистого кольору. Додайте сіль та перець за смаком.
- Розділіть тісто на 12 частин, розкачайте коржі діаметром 10-12 см.
- Смажте пундики в олії на середньому вогні з обох боків до рум'яності.
- Застеліть деко пергаментом. Викладайте пундики стовпчиками, перекладаючи шкварками з цибулею.
- Запікайте в духовці при 130-140 градусах протягом 6-7 хвилин.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт торта "Мурашник".
Джерело:
Всесвіт Рецептів
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні