ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт з "Енеїди": як приготувати полтавські пундики

Рецепти 12:30 - 02 березня 2024

Стародавня українська страва

Рецепт з "Енеїди": як приготувати полтавські пундики

Полтавські пундики/Фото: uaportal

Пундики – це смачні пиріжки з різними начинками, які є класикою української кухні. Їх рецепти відрізняються залежно від регіону. Сьогодні ділимося з вами рецептом полтавських пундиків з цибулею та шкварками. Їх можна їсти як гарячими, так і холодними.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 яйце
  • 0,5 ч. л цукру
  • 0,5 ч. л солі
  • 300 мл кефіру
  • 500 г борошна
  • 0,5 ч. л соди
  • Олія соняшникова

Для начинки:

  • 150 г сала
  • 2 цибулини
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Змішайте яйце, цукор та сіль. Додайте кефір та перемішайте до однорідності.
  2. Просійте борошно, додайте соду та кефірну суміш. Вимішайте м'яке тісто. Залиште його на 20 хвилин.
  3. Приготуйте начинку: наріжте сало кубиками та витопіть шкварки на сковороді. Додайте нарізану цибулю та обсмажте до золотистого кольору. Додайте сіль та перець за смаком.
  4. Розділіть тісто на 12 частин, розкачайте коржі діаметром 10-12 см.
  5. Смажте пундики в олії на середньому вогні з обох боків до рум'яності.
  6. Застеліть деко пергаментом. Викладайте пундики стовпчиками, перекладаючи шкварками з цибулею.
  7. Запікайте в духовці при 130-140 градусах протягом 6-7 хвилин.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт торта "Мурашник".

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин