ОСТАННІ
16 червня, середа
15 червня, вівторок
14 червня, понеділок
13 червня, неділя
Більше новин

Відкриваємо сезон шашликів: 3 рецепти маринаду для соковитого м'яса

Рецепти 16:59 - 02 червня 2021

Саме час розпалити багаття й приготувати улюблену страву з м'яса

Відкриваємо сезон шашликів: 3 рецепти маринаду для соковитого м'яса

Фото: Pexels/Автор - samer daboul

Ми підібрали для вас три рецепти маринаду для шашлику, які зроблять м'ясо неймовірно духм'яним, соковитим та ніжним. Кожен рецепт маринаду розраховано на два кілограми м'яса. Молоде м'ясо маринується 1,5-2 години, а немолоду курятину в маринаді краще тримати 2  години і довше, свинину – 4 години, яловичину і баранину – 6 годин і довше.

Маринад на основі майонезу

  • Цибуля - 300 г
  • Майонез - 500 мл
  • Приправа карі - 1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Цибулю потрібно перетерти в блендері або на терці в пюре та змішати з іншими інгредієнтами. Залити маринадом м'ясо й тримати в холодильнику від 3 годин.

Маринад на основі мінеральної води

  • Газована мінеральна вода - 1 л
  • Цибуля - 500 г
  • Часник - 5 зубчиків
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Мелена паприка - 1,5 ст. л.
  • Мелений перець, сіль за смаком.

Викласти м'ясо в миску, нарізати цибулю та часник кільцями й покласти зверху. Додати паприку, перець, сіль і перемішати. Залити водою й олією та залишити маринуватися.

Маринад на основі кефіру

  • Цибуля - 500 г
  • Кефір нежирний - 1,7 л
  • Хмелі-сунелі - 1,5 ст. л.
  • Базилік свіжий - 200 г
  • Чорний перець горошком - 1 ч. л.

Нарізати цибулю великими шматками й викласти в миску. Розім'яти її до виділення соку. Додати приправи, перець, базилік і посолити за смаком. Перемішати суміш приправ й цибулі з м'ясом. Залити усе кефіром, щоб він огорнув м'ясо повністю. Маринувати в холодильнику не менше п'яти годин.

Ми також публікували рецепт лимонаду, який чудово вгамує спрагу в спекотну літню погоду.

Джерело: МЕТА
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів

Рецепти