ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Човлент по-закарпатськи: рецепт оригінальної страви в горщиках

Рецепти 11:32 - 07 березня 2024

Ця смачна та насичена страва здатна порадувати будь-якого гурмана

Човлент по-закарпатськи: рецепт оригінальної страви в горщиках

Човлент по-закарпатськи/Фото: smachnoho

Човлент по-закарпатськи — дуже смачна закарпатська страва в горщиках. Ця смачна та насичена страва здатна порадувати будь-якого гурмана і залишити незабутнє враження від кожного ковтка.

Інгредієнти:

  • 200 г перловки
  • 500 г м’яса (в ідеалі свинини)
  • 200 г моркви
  • 200 г цибулі
  • 400 г квасолі (простіше взявти консервовану)
  • сіль, солодка паприка, сухий чи свіжий часник, перець
  • 30 г олії
  • пучок зелені
  • 0.7 л води

Спосіб приготування:

  • промийте суху перловку декілька разів, залийте водою і поставте варитись до готовності, це десь до 1 години. Хто ненавидить перловку, можете спробувати приготувати з рисом чи булгуром
  • паралельно в велику каструлю влийте олію, вкиньте шматки нарізаного м’яса (я брав свинячий биток). Перемішуючи обсмажуйте на великому вогні 10 хв до золотистості
  • додайте нарізану цибулю і смажте перемішуючи 7 хв.
  • вкиньте моркву, і готуйте ще 5 хв перемішуючи. Всипте спеції копчену паприку, мелений перець, сіль, та часник — перемішуючи смажте 2 хв. Долийте води, і тушкуйте 15-20 хв, щоб вийшов смачний бульйон
  • беремо горщики. На дно викладаємо перловку. Далі беремо квасолю — можна самостійно відварити, а можна купити готову консервовану.
  • далі шар із м’яса з овочами, заливаємо бульйон і зверху трішки петрушки.
  • відправляємо в духовку на 30 хв при 180 С і готово — можна подавати.

Раніше ми пропонували спробувати Спагетті карбонара за 30 хвилин.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин