Човлент по-закарпатськи: рецепт оригінальної страви в горщиках
Ця смачна та насичена страва здатна порадувати будь-якого гурмана

Човлент по-закарпатськи/Фото: smachnoho
Човлент по-закарпатськи — дуже смачна закарпатська страва в горщиках. Ця смачна та насичена страва здатна порадувати будь-якого гурмана і залишити незабутнє враження від кожного ковтка.
Інгредієнти:
- 200 г перловки
- 500 г м’яса (в ідеалі свинини)
- 200 г моркви
- 200 г цибулі
- 400 г квасолі (простіше взявти консервовану)
- сіль, солодка паприка, сухий чи свіжий часник, перець
- 30 г олії
- пучок зелені
- 0.7 л води
Спосіб приготування:
- промийте суху перловку декілька разів, залийте водою і поставте варитись до готовності, це десь до 1 години. Хто ненавидить перловку, можете спробувати приготувати з рисом чи булгуром
- паралельно в велику каструлю влийте олію, вкиньте шматки нарізаного м’яса (я брав свинячий биток). Перемішуючи обсмажуйте на великому вогні 10 хв до золотистості
- додайте нарізану цибулю і смажте перемішуючи 7 хв.
- вкиньте моркву, і готуйте ще 5 хв перемішуючи. Всипте спеції копчену паприку, мелений перець, сіль, та часник — перемішуючи смажте 2 хв. Долийте води, і тушкуйте 15-20 хв, щоб вийшов смачний бульйон
- беремо горщики. На дно викладаємо перловку. Далі беремо квасолю — можна самостійно відварити, а можна купити готову консервовану.
- далі шар із м’яса з овочами, заливаємо бульйон і зверху трішки петрушки.
- відправляємо в духовку на 30 хв при 180 С і готово — можна подавати.
Раніше ми пропонували спробувати Спагетті карбонара за 30 хвилин.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні