7 смачних начинок для млинців, які точно сподобаються вашим гостям
Підготували 7 рецептів смачних начинок для млинців, які нікого не залишать байдужим

Рецепти смачних начинок для млинців / Фото: Getty Images
У Масляний тиждень так і хочеться здивувати сім'ю та друзів новими, незвичними поєднаннями, які підуть у топ "найулюбленіших". Якщо млинці зі сметаною, джемом і згущеним молоком уже приїлися, то пропонуємо вам ознайомитися з нашими варіантами начинок, повз які важко буде пройти.
Традиційна сирна начинка

Всенародну любов заслужили млинці з сиром. З ним можна приготувати як солодкі, так і несолодкі наповнювачі. Пропонуємо спробувати легкий сирний крем. Такі млинці особливо підійдуть для недільного сніданку в колі сім'ї.
Інгредієнти:
- сир - 300 грамів;
- йогурт - 3 столові ложки;
- цукор - за смаком;
- ванільний цукор - 0,5 чайні ложки.
Приготування:
Змішайте в глибокій чаші сир, йогурт, звичайний і ванільний цукор. Збийте масу міксером. Потім розподіліть начинку по млинцях, за бажанням можна додати будь-які фрукти або варення і подавайте.
Млинці з шоколадним соусом

Ласуни точно оцінять таку начинку і попросять добавки. Повітряний крем змішайте з будь-якими фруктами або ягодами. Наприклад, додайте полуницю, банан, шматочки консервованого ананаса, абрикоса або груші - начинка від цього тільки виграє.
Інгредієнти:
Основні:
- вершки 33% - 300 грамів;
- фрукти або ягоди - за смаком.
Для соусу:
- темний шоколад - 100 грамів;
- вершкове масло - 50 грамів;
- цукрова пудра - 2-3 столові ложки.
Приготування:
Розтопіть на водяній бані темний шоколад. Додайте вершкове масло й активно помішуйте до повного об'єднання інгредієнтів. Невеликими порціями введіть цукрову пудру і продовжуйте томити соус на водяній бані доти, доки він не загусне. Збийте міксером охолоджені вершки до піків. У вас має вийти щільний, але ніжний крем. За бажанням додайте до збитих вершків улюблені ягоди або фрукти й акуратно перемішайте крем лопаткою. Розподіліть тонким шаром вершковий крем по млинцях, скрутіть їх і щедро полийте шоколадним соусом.
Млинці з полуницею та карамеллю

Млинці з такою спокусливою начинкою чудово впораються з роллю романтичного сніданку. Але якщо подати їх після ситного обіду або вечері, то можна справити не менш ефектне враження.
Інгредієнти:
Основні:
- полуниця - 300 грамів;
- цукрова пудра - 3 чайні ложки.
Для карамелі:
- цукор - 150 грамів;
- вода - 50 мілілітрів;
- вершки 33% - 200 мілілітрів.
Приготування:
У сотейнику підігрійте цукор, влийте в нього воду і томіть на вогні, поки маса не набуде карамельного відтінку. Введіть теплі вершки, все добре перемішайте і потримайте на повільному вогні до загустіння карамелі. Полуницю наріжте тонкими скибочками, злегка посипте цукровою пудрою і залиште на 5-10 хвилин. Ягоди мають дати сік. Викладіть ягідну начинку на млинці, зверху прикрасьте карамеллю, скрутіть і подавайте до столу.
Млинці з кокосовими нотками

Здивуйте близьких такою незвичайною начинкою. Особливо її оцінять любителі кокоса. Крем можна подавати окремо, а можна красиво загорнути в млинці.
Інгредієнти:
- вершкове масло - 100 грамів;
- білий шоколад - 100 грамів;
- згущене молоко - 200 грамів;
- кокосова стружка - 30 грамів.
Приготування:
Розтопіть масло на водяній бані. До масла додайте шоколад, поламаний на шматочки, і помішуйте до повного об'єднання інгредієнтів. Зніміть масу з вогню, додайте згущене молоко і перемішуйте. Додайте кокос, ще раз усе гарненько перемішайте і приберіть крем у холодильник щонайменше на 3 години, а краще на всю ніч.
Млинці з томленими бананами

Приготування цієї начинки схоже на шоу. Але якщо ви не любитель гострих відчуттів, то краще виключіть алкоголь.
Інгредієнти:
- банани - 2 штуки;
- цукор - 25 грамів;
- вершкове масло - 25 грамів;
- кориця - за смаком;
- коньяк - 25 мілілітрів.
Приготування:
Розтопіть масло, додайте нарізані банани й обсмажте фрукти до золотистого кольору. Посипте банани цукром і корицею, додайте коньяк і акуратно підпаліть суміш (робити це потрібно з підвернутими рукавами і на максимально безпечній відстані). Дочекайтеся поки згасне полум'я, розподіліть начинку на млинці та подавайте.
Млинці з маково-медовою начинкою

Макову начинку ми давно знаємо й любимо, вона супроводжує нас у багатьох видах хлібобулочних виробів, але млинці з маком - це окреме цікаве поєднання, яке варто спробувати (особливо в парі з медом).
Інгредієнти:
- мак - 150 грамів;
- мед - 2 столові ложки.
Приготування:
Перш ніж приступати до готування, залийте мак водою на шість годин - у такому разі він буде м'яким і ніжним. Посмаживши необхідну кількість млинців, з'єднайте мак із медом - його рекомендується вибирати рідким, тоді, об'єднавшись, інгредієнти утворять однорідну масу правильної консистенції. Намазати млинці можна відразу і дати їм настоятися. Багато хто спеціально товстим шаром змащує млинці, залишаючи їх просочуватися в цілій стопці, в результаті виходить невеликий торт. Або ж можна залити трохи начинки в млинець і згорнути його в трубочку - буде не менш смачно.
Млинці з начинкою грибів і спецій

Завершимо добірку солодких млинців більш ситними. Розповімо, як домогтися ідеального поєднання грибів та різних спецій.
Інгредієнти:
- гриби (печериці) - 600 грамів;
- цибуля - 2 штуки;
- спеції - за смаком;
- пучок зелені (кріп, петрушка).
Приготування:
Дрібно наріжте цибулю та гриби, обсмажте їх на повільному вогні, поки не випарується рідина. Але не перетримуйте, щоб інгредієнти не вкрилися золотистою скоринкою. У процесі додайте спеції - хтось додає їх мінімально, щоб не перебити натуральний смак грибів, а хтось полюбляє незвичні поєднання і, окрім спецій, дрібно нарізає кріп і петрушку. Якщо ви вирішите додати всі інгредієнти в начинку, то все-таки залиште цибулю в більшому співвідношенні - млинці вийдуть більш соковитими. Ситну та смачну страву рекомендується їсти відразу ж теплою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!