Ця закуска приємно здивує будь-кого: хрусткі смажені кульки з макаронами та сиром
Макарони з сиром й так здаються ідеальним поєднанням, але є чудовий спосіб зробити так, щоб цей культовий дует засяяв новими барвами

Рецепт неймовірних кульок з макаронами та сиром/Фото: Bing
Ці хрусткі смажені кульки з макаронами та сиром — найкраща закуска для вечірки! Якщо ви готуєтесь приймати гостей, то цієї страви ніколи не буде забагато — вона зникатиме зі столу за секунди. Обов’язково подавайте ці шматочки насолоди з великою кількістю соусів та діпів. Хорошими варіантами є соус маринара, вершковий песто, медова гірчиця та кисло-солодкий соус, але ви можете підібрати їх на свій смак.
Інгредієнти (на 35 кульок)
- Упаковка макаронів (Піпе Рігатте або інші трубчасті)
- 2 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки борошна
- 1 чайна ложка меленого каєнського перцю
- 1 чайна ложка часникового порошку
- 1 чайна ложка цибульного порошку
- Пів чайної ложки солі
- Пів чайної ложки чорного меленого перцю
- 2 склянки молока
- 120 грамів подрібненого сиру чеддер
- 120 грамів подрібненого сиру моцарела
- Олія для смаження
- 2 великих яйця
- Чверть склянки води
- Дві з половиною склянки панірувальних сухарів

Спосіб приготування
- Закип’ятіть підсолену воду у великій каструлі. Додайте макарони й варіть 6 хвилин. Зварену пасту злийте і відкладіть.
- У цій же каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додайте борошно, каєнський перець, часниковий порошок, цибульний порошок, сіль і перець. Перемішуйте, поки суміш не почне підрум’янюватися, приблизно 2 хвилини.
- Влийте молоко і продовжуйте помішувати, поки воно не почне густіти, приблизно 5 хвилин.
- Додайте сири чеддер і моцарела та помішуйте до повного розплавлення. Додайте зварену пасту.
- Викладіть макарони у форму для запікання і розрівняйте їх. Накрийте та поставте в холодильник мінімум на 2 години.
- Коли макарони охолонуть, вийміть їх з холодильника і застеліть деко пергаментом. Сформуйте з макаронів 5-сантиметрові кульки однакового розміру та викладіть їх на деко.
- Накрийте деко та заморозьте щонайменше на 2 години.
- Коли кульки застигнуть, підготуйте олію. Влийте її у каструльку, в якій будете смажити кульки.
- Поки олія розігрівається, приготуйте паніровку. Збийте яйця і воду в неглибокій мисці. В іншу миску пересипте панірувальні сухарі.
- Вийміть макарони з морозилки. Кожну кульку умочіть у збиті яйця, а потім посипте сухарями.
- Коли олія нагріється, смажте кульки порціями. Смажте по 5-6 кульок за раз приблизно 3 хвилини до золотистого кольору.
- Подавайте з соусом і насолоджуйтесь!
Також ми писали: Цей салат стане окрасою столу. Дуже милує око.
Джерело:
The Cookie Rookie
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні