ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ця закуска приємно здивує будь-кого: хрусткі смажені кульки з макаронами та сиром

Рецепти 08:48 - 15 березня 2024

Макарони з сиром й так здаються ідеальним поєднанням, але є чудовий спосіб зробити так, щоб цей культовий дует засяяв новими барвами

Смажені кульки з макаронами та сиром

Рецепт неймовірних кульок з макаронами та сиром/Фото: Bing

Ці хрусткі смажені кульки з макаронами та сиром — найкраща закуска для вечірки! Якщо ви готуєтесь приймати гостей, то цієї страви ніколи не буде забагато — вона зникатиме зі столу за секунди. Обов’язково подавайте ці шматочки насолоди з великою кількістю соусів та діпів. Хорошими варіантами є соус маринара, вершковий песто, медова гірчиця та кисло-солодкий соус, але ви можете підібрати їх на свій смак.

Інгредієнти (на 35 кульок)

  • Упаковка макаронів (Піпе Рігатте або інші трубчасті)
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 чайна ложка меленого каєнського перцю
  • 1 чайна ложка часникового порошку
  • 1 чайна ложка цибульного порошку
  • Пів чайної ложки солі
  • Пів чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2 склянки молока
  • 120 грамів подрібненого сиру чеддер
  • 120 грамів подрібненого сиру моцарела
  • Олія для смаження
  • 2 великих яйця
  • Чверть склянки води
  • Дві з половиною склянки панірувальних сухарів
Фото: Slaters 50/50/Flickr

Спосіб приготування

  1. Закип’ятіть підсолену воду у великій каструлі. Додайте макарони й варіть 6 хвилин. Зварену пасту злийте і відкладіть.
  2. У цій же каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додайте борошно, каєнський перець, часниковий порошок, цибульний порошок, сіль і перець. Перемішуйте, поки суміш не почне підрум’янюватися, приблизно 2 хвилини.
  3. Влийте молоко і продовжуйте помішувати, поки воно не почне густіти, приблизно 5 хвилин.
  4. Додайте сири чеддер і моцарела та помішуйте до повного розплавлення. Додайте зварену пасту.
  5. Викладіть макарони у форму для запікання і розрівняйте їх. Накрийте та поставте в холодильник мінімум на 2 години.
  6. Коли макарони охолонуть, вийміть їх з холодильника і застеліть деко пергаментом. Сформуйте з макаронів 5-сантиметрові кульки однакового розміру та викладіть їх на деко.
  7. Накрийте деко та заморозьте щонайменше на 2 години.
  8. Коли кульки застигнуть, підготуйте олію. Влийте її у каструльку, в якій будете смажити кульки.
  9. Поки олія розігрівається, приготуйте паніровку. Збийте яйця і воду в неглибокій мисці. В іншу миску пересипте панірувальні сухарі.
  10. Вийміть макарони з морозилки. Кожну кульку умочіть у збиті яйця, а потім посипте сухарями.
  11. Коли олія нагріється, смажте кульки порціями. Смажте по 5-6 кульок за раз приблизно 3 хвилини до золотистого кольору.
  12. Подавайте з соусом і насолоджуйтесь!

Також ми писали: Цей салат стане окрасою столу. Дуже милує око.

Джерело: The Cookie Rookie

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин