ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ситно та смачно: готуємо тушковану капусту по-турецьки

Рецепти 11:01 - 15 березня 2024

Розповідаємо, як смачно приготувати капусту по-новому

Капуста з фаршем, тушкована по-турецьки/Фото: кадр з відео

Капуста з фаршем, тушкована по-турецьки/Фото: кадр з відео

Капуста по-турецьки - це ситна та смачна страва. Крім капусти, використовуються цибуля, помідори та фарш.

Капуста приготована таким чином не тільки смачна, але й корисна. Вона не перевантажить шлунково-кишковий тракт, її можна з’їсти стільки, скільки захочеться.

Рецепт капусти по-турецьки:

  • 700 г капусти
  • 400 г фаршу
  • 25 г олії для смаження
  • 2-3 ст. л томатної пасти
  • сіль, перець, паприка, хмелі-сунелі, 2-3 зубчики часнику
  • велика цибулин
  • великий помідор
  • 3-4 ст. л сметани

Спосіб приготування капусти по-турецьки:

  1. У велику каструлю вливаємо олію, вкидаємо фарш, і розбиваючи грудочки, готуємо 6-7 хв.
  2. Вкидаємо нарізану шматками помідор та цибулю напівкільцями, і дрібно порублений часник, додаємо томатну пасту, все гарно вимішуємо і тушкуємо на середньому вогні 5 хв.
  3. Тепер спеції - сіль, перець, паприка, хмелі-сунелі. Десь по пів ч. л кожної. Вимішали і готуємо ще пару хвилин.
  4. Вкидаємо в каструлю шинковану капусту. Вимішали і при накритій кришці готуємо близько 20 хв. Воду не потрібно доливати, нехай готується у власному соку. Готуємо на невеликому вогні, періодично перемішуючи.
  5. Коли капуста стане м’якою, додайте сметану, протушкуйте ще пару хвилин — і готово

За вікном, можливо, негода, а вдома тепло і затишно. Саме час зібратися усією родиною за вечерею. І що може бути краще, ніж ситна та ароматна картопляна запіканка з соковитим м'ясом під хрусткою сирною скоринкою?

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин