Ситно та смачно: готуємо тушковану капусту по-турецьки
Розповідаємо, як смачно приготувати капусту по-новому

Капуста з фаршем, тушкована по-турецьки/Фото: кадр з відео
Капуста по-турецьки - це ситна та смачна страва. Крім капусти, використовуються цибуля, помідори та фарш.
Капуста приготована таким чином не тільки смачна, але й корисна. Вона не перевантажить шлунково-кишковий тракт, її можна з’їсти стільки, скільки захочеться.
Рецепт капусти по-турецьки:
- 700 г капусти
- 400 г фаршу
- 25 г олії для смаження
- 2-3 ст. л томатної пасти
- сіль, перець, паприка, хмелі-сунелі, 2-3 зубчики часнику
- велика цибулин
- великий помідор
- 3-4 ст. л сметани
Спосіб приготування капусти по-турецьки:
- У велику каструлю вливаємо олію, вкидаємо фарш, і розбиваючи грудочки, готуємо 6-7 хв.
- Вкидаємо нарізану шматками помідор та цибулю напівкільцями, і дрібно порублений часник, додаємо томатну пасту, все гарно вимішуємо і тушкуємо на середньому вогні 5 хв.
- Тепер спеції - сіль, перець, паприка, хмелі-сунелі. Десь по пів ч. л кожної. Вимішали і готуємо ще пару хвилин.
- Вкидаємо в каструлю шинковану капусту. Вимішали і при накритій кришці готуємо близько 20 хв. Воду не потрібно доливати, нехай готується у власному соку. Готуємо на невеликому вогні, періодично перемішуючи.
- Коли капуста стане м’якою, додайте сметану, протушкуйте ще пару хвилин — і готово
За вікном, можливо, негода, а вдома тепло і затишно. Саме час зібратися усією родиною за вечерею. І що може бути краще, ніж ситна та ароматна картопляна запіканка з соковитим м'ясом під хрусткою сирною скоринкою?
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні