Ситний обід за 30 хвилин: готуємо картопляні кльоцки з фрикадельками
Якщо повсякденні страви з картоплі вам набридли, можна урізноманітнити свій раціон

Рецепт кльоцок з фрикадельками/Фото: кадр з відео
Як їх тільки не називають: кльоцки, палюшки, пуцики, клюски, книдлі. Це чудова страва зі звичайної картоплі, яка багатьом знайома з дитинства! Виходять м'якенькі, ніжні і готуються дуже легко! Футблогер Алекс Міль поділився рецептом смачних кльоцок з фрикадельками.
Рецепт кльоцок з фрикадельками: інгредієнти
для кльоцків:
- 350 г вареної картоплі
- 170 г борошна
- яйце + дрібка солі
для фрикадельок:
- 120 г цибулі
- 350 г фаршу
- сушений часник, сіль, перець, паприка
для соусу:
- 400 г молока
- 20 г вершкового масла
- 1ст. л борошна.
- сіль, паприка
- 25 г олії для смаження
Спосіб приготування кльоцок з фрикадельками:
- Для фрикадельок — змішуємо фарш, дрібно рублену цибулю, сушений часник, з додаванням солі, перцю, паприки. Все вимішали і мокрими руками виліплюємо маленькі фрикадельки.
- На олії обсмажте фрикадельки по 2-3 хв з кожного боку, і приберіть зі сковорідки.
- Далі готуємо кльоцки. Змішуємо в тісто варену картоплю, сіль, яйце і борошно. Борошно виходить липкуватим, тому скатуйте кульки мокрими руками. Самі ж кльоцки робіть розміром з горіх.
- В сковорідку вкидаємо масло, щоб розтопилось. Додаємо борошно і активно вимішуємо. Вливаємо молоко, і розмішуємо все. Всипаємо сіль і паприку(тоді соус буде більш темний, якщо хочете більш вершковий колір, то не кидайте її).
- Закидаємо фрикадельки і кльоцки, накриваємо кришкою, і на малому вогні, тушкуємо до 15 хв. Час від часу перемішуйте, щоб не прилипли до дна. Для подачі присипте зеленню.
Доповнити святковий стіл чи урізнмоанітнити щоденне меню? Цей рулетик справиться з будь-яким з завдань! Курячий рулет готується швидко і легко, та стає улюбленим завдячи ніжному смаку.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні