ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Корисна низькокалорійна закуска: рецепт тофу в апельсиновому соусі

Рецепти 15:46 - 21 березня 2024

У цій страві вдало поєднуються гострий, солодкий і кислий смак

Готуємо тофу в апельсиновому соусі/Фото: кадр із відео

Готуємо тофу в апельсиновому соусі/Фото: кадр із відео

Пропонуємо вам рецепт, який допоможе прибрати зайві сантиметри з талії. Ця закуска не тільки низькокалорійна, але й дуже смачна.

У рецепті запеченого тофу в апельсиновому соусі вдало поєднуються гострий, солодкий і кислий смак. Подавати такий тофу можна з відвареним рисом або макаронами.

Рецепт тофу в апельсиновому соусі: інгредієнти

  • сир тофу 300г
  • сік апельсиновий 250мл
  • соєвий соус 100мл
  • імбир тертий 1 чайна ложка
  • пів головки часнику
  • гострий перець
  • зелена цибуля
  • цукор 1 столова ложка
  • крохмаль кукурудзяний 2 чайні ложки

Спосіб приготування тофу в апельсиновому соусі:

  1. Тофу нарізаємо або ламаємо на приблизно однакові кубики. Запікаємо їх в духовці 15 хвилин або до появи легенької скоринки.
  2. Тим часом всі інші інгредієнти крім крохмалю і цибулі додаємо в сотейник і варимо 15-20 хвилин.
  3. Шматочки тофу додаємо в соус. Крохмаль розводимо в невеликій кількості холодної води і повільно вливаємо в соус. Варимо помішуючи ще декілька хвилин. Соус повинен трохи загустіти.
  4. В кінці додаємо мілко нарізану зелену цибулю. Подавати рекомендую з рисом та бланшованою броколі.

У Греції з гороху готують фаву, вона дуже перегукується з близькосхідним хумусом. Під словом "фава" греки розуміють жовтий лущений горох, який вирощують всюди в Греції, але особливо ним славиться острів Санторіні.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин