Корисна низькокалорійна закуска: рецепт тофу в апельсиновому соусі
У цій страві вдало поєднуються гострий, солодкий і кислий смак

Готуємо тофу в апельсиновому соусі/Фото: кадр із відео
Пропонуємо вам рецепт, який допоможе прибрати зайві сантиметри з талії. Ця закуска не тільки низькокалорійна, але й дуже смачна.
У рецепті запеченого тофу в апельсиновому соусі вдало поєднуються гострий, солодкий і кислий смак. Подавати такий тофу можна з відвареним рисом або макаронами.
Рецепт тофу в апельсиновому соусі: інгредієнти
- сир тофу 300г
- сік апельсиновий 250мл
- соєвий соус 100мл
- імбир тертий 1 чайна ложка
- пів головки часнику
- гострий перець
- зелена цибуля
- цукор 1 столова ложка
- крохмаль кукурудзяний 2 чайні ложки
Спосіб приготування тофу в апельсиновому соусі:
- Тофу нарізаємо або ламаємо на приблизно однакові кубики. Запікаємо їх в духовці 15 хвилин або до появи легенької скоринки.
- Тим часом всі інші інгредієнти крім крохмалю і цибулі додаємо в сотейник і варимо 15-20 хвилин.
- Шматочки тофу додаємо в соус. Крохмаль розводимо в невеликій кількості холодної води і повільно вливаємо в соус. Варимо помішуючи ще декілька хвилин. Соус повинен трохи загустіти.
- В кінці додаємо мілко нарізану зелену цибулю. Подавати рекомендую з рисом та бланшованою броколі.
У Греції з гороху готують фаву, вона дуже перегукується з близькосхідним хумусом. Під словом "фава" греки розуміють жовтий лущений горох, який вирощують всюди в Греції, але особливо ним славиться острів Санторіні.
Джерело:
Мартін Мальованець
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні