ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Буде готова за пів години: рецепт піци Карбонара

Рецепти 19:59 - 21 березня 2024

Вона запозичила все найкраще від спагеті Карбонара

Буде готова за пів години: рецепт піци Карбонара

Рецепт піци Карбонара / Фото: Pixabay

Спагеті карбонара - одна з тих ідеальних страв, які приносять миттєвий комфорт, і ця домашня піца зробить це саме так. Вона зберігає вершковий смак і солоність традиційної класичної пасти з додаванням пишного тіста для піци та розплавленої моцарели. Хрустка панчетта та гострий пекоріно прикрашають тісто ще до того, як воно потрапляє в духовку, а коли скоринка починає підніматися і сир плавиться, зверху додаються яйця (найважливіший інгредієнт!). Додавання яєць в середині приготування гарантує, що вони не пересмажаться - білок є обов'язковим елементом цього рецепту піци карбонара.

Вам знадобиться:

  • 30 г нарізаної кубиками панчетти або нарізаного товстими шматочками бекону
  • 500 г фунт свіжого тіста для піци кімнатної температури
  • борошно для посипання
  • 2 склянки тертого сиру моцарела
  • 1/4 склянки тертого сиру Пекоріно Романо і для посипання
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю і для посипання
  • 1 велике яйце
  • 1 великий жовток
  • 1 ст.л. подрібненої цибулі для посипання

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 градусів з решіткою в нижньому третьому положенні. Покладіть панчетту у велику сковороду. Готуйте на середньому вогні, періодично помішуючи, до золотистого кольору та хрусткої скоринки, приблизно 6 хвилин. Зніміть з вогню. Перекладіть панчетту на тарілку, застелену паперовим рушником.
  2. Обережно розтягніть тісто у круг на злегка присипаній борошном робочій поверхні. Перекладіть на злегка присипане борошном деко. Рівномірно посипте моцарелою та пекоріно романо, залишаючи бортик по краях. Зверху викладіть приготовану панчетту і посипте перцем.
  3. Випікайте, поки скоринка не підрум'яниться, але залишиться блідою, а сир не розплавиться, приблизно 8 хвилин. Тим часом покладіть яйце і жовток у невелику миску або мірний стакан (не збивайте).
  4. Обережно витягніть деко з піцою з духовки й викладіть яйця на центр піци. За допомогою виделки обережно розмажте яєчний білок по більшій площі, щоб яйця рівномірно пропеклися. Поверніть в духовку і випікайте, поки білок не схопиться, а жовток не стане рідким, приблизно 5 хвилин.
  5. За бажанням розбийте жовтки ложкою і полийте ними піцу. Зверху посипте цибулею, сиром Пекоріно Романо та кількома видами перцю.

Нещодавно ми ділилися рецептом салату для схуднення.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин