Буде готова за пів години: рецепт піци Карбонара
Вона запозичила все найкраще від спагеті Карбонара

Рецепт піци Карбонара / Фото: Pixabay
Спагеті карбонара - одна з тих ідеальних страв, які приносять миттєвий комфорт, і ця домашня піца зробить це саме так. Вона зберігає вершковий смак і солоність традиційної класичної пасти з додаванням пишного тіста для піци та розплавленої моцарели. Хрустка панчетта та гострий пекоріно прикрашають тісто ще до того, як воно потрапляє в духовку, а коли скоринка починає підніматися і сир плавиться, зверху додаються яйця (найважливіший інгредієнт!). Додавання яєць в середині приготування гарантує, що вони не пересмажаться - білок є обов'язковим елементом цього рецепту піци карбонара.
Вам знадобиться:
- 30 г нарізаної кубиками панчетти або нарізаного товстими шматочками бекону
- 500 г фунт свіжого тіста для піци кімнатної температури
- борошно для посипання
- 2 склянки тертого сиру моцарела
- 1/4 склянки тертого сиру Пекоріно Романо і для посипання
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю і для посипання
- 1 велике яйце
- 1 великий жовток
- 1 ст.л. подрібненої цибулі для посипання
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 градусів з решіткою в нижньому третьому положенні. Покладіть панчетту у велику сковороду. Готуйте на середньому вогні, періодично помішуючи, до золотистого кольору та хрусткої скоринки, приблизно 6 хвилин. Зніміть з вогню. Перекладіть панчетту на тарілку, застелену паперовим рушником.
- Обережно розтягніть тісто у круг на злегка присипаній борошном робочій поверхні. Перекладіть на злегка присипане борошном деко. Рівномірно посипте моцарелою та пекоріно романо, залишаючи бортик по краях. Зверху викладіть приготовану панчетту і посипте перцем.
- Випікайте, поки скоринка не підрум'яниться, але залишиться блідою, а сир не розплавиться, приблизно 8 хвилин. Тим часом покладіть яйце і жовток у невелику миску або мірний стакан (не збивайте).
- Обережно витягніть деко з піцою з духовки й викладіть яйця на центр піци. За допомогою виделки обережно розмажте яєчний білок по більшій площі, щоб яйця рівномірно пропеклися. Поверніть в духовку і випікайте, поки білок не схопиться, а жовток не стане рідким, приблизно 5 хвилин.
- За бажанням розбийте жовтки ложкою і полийте ними піцу. Зверху посипте цибулею, сиром Пекоріно Романо та кількома видами перцю.
Нещодавно ми ділилися рецептом салату для схуднення.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!