ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Просто тане у роті: рецепт печива "алкоголіки"

Рецепти 16:26 - 29 березня 2024

Незвичний рецепт ароматного та розсипчастого печива

Просто тане у роті: рецепт печива "алкоголіки"

Рецепт печива "алкоголіки"/Фото: man_darinka.food

Цікавий рецепт простого, але дуже смачного печива з оригінальною назвою "Алкоголіки". Випічка отримала таку назву через те, що до її складу входить невелика кількість горілки. За бажанням можна використовувати й інший міцний алкоголь, наприклад ром. У процесі випікання алкоголь випаровується із тіста, тому таку випічку можна сміливо готувати й для дітей. Завдяки оригінальному складу печиво виходить дуже крихким, шаруватим, ніжним та розсипчастим. Без жодного перебільшення, випічка справді просто тане в роті. Печиво дуже смачне, ароматне і довго не черствіє.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 125 г;
  • смалець – 125 г;
  • пшеничне борошно – 350+50 г;
  • холодна вода – 25 мл;
  • столовий оцет 9% – 25 мл;
  • горілка – 50 мл;
  • розпушувач – 8 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 г;
  • цукрова пудра – 100 г.

Приготування:

1. У глибокому посуді в рівних пропорціях змішаємо розм'якшене вершкове масло і смалець кімнатної температури.

2. Додамо в отриману суміш 350 г просіяного пшеничного борошна, ванільний цукор і дрібку солі.

3. Швидкими рухами перетремо інгредієнти у крихту.

4. Додамо в тісто холодну воду, столовий оцет та горілку.

5. Замішаємо однорідне еластичне тісто. Готове тісто не прилипає до рук, із ним дуже приємно працювати. За консистенцією воно нагадує м'який пластилін.

6. На посипаній борошном робочій поверхні розкачаємо тісто в пласт товщиною 5-7 мм.

7. За допомогою вирубок для печива або склянки відповідного діаметра виріжемо з тіста печиво. Обрізки тіста зберемо в кулю, повторно розкачаємо в пласт і виріжемо печиво.

8. Викладемо заготовки на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного.

9. Відправимо печиво у розігріту до 180 градусів у духовку на 14-16 хвилин. Готове печиво повинне трохи підрум'янитися знизу і залишитися світлим зверху.

10. Відразу після випікання, поки печиво залишається гарячим, акуратно обваляємо вироби в цукровій пудрі з усіх боків.

11. Охолодимо готове печиво до кімнатної температури та подаватимемо з чаєм чи кавою. Найніжнішу випічку можна скласти у герметичний контейнер та прибрати у темне місце. Випічка може зберігатись там кілька тижнів. Смачного!

Раніше ми пропонували спробувати соковитий рулет з куркою та грибами.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин