ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Зможе приготувати навіть кулінар-початківець: рецепт бананового кекса

Рецепти 13:16 - 01 квітня 2024

Неймовірно ароматна домашня випічка

Зможе приготувати навіть кулінар-початківець: рецепт бананового кекса

Рецепт бананового кекса/Фото: man_darinka.food

Банановий кекс — смачна і неймовірно ароматна домашня випічка, рецепт якої настільки простий, що його зможе повторити кулінар-початківець. Кекс виходить дуже м'яким та повітряним, з рум'яною хрусткою скоринкою зовні. Під час випікання волокна банана темніють, створюючи оригінальний малюнок на тісті. Тому випічка з бананами завжди виходить не тільки смачною, а й гарною у розрізі. За бажанням до тіста можна додатково додати подрібнені горіхи або шматочки шоколаду.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 320 г;
  • цукор – 200 г;
  • банани – 2 шт.;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • вершкове масло – 120 г;
  • розпушувач – 1 ч. л;
  • сода – 0,5 ч. л;
  • столовий оцет 9% – 1 ч. л;
  • сіль – 1 щіпка;
  • ванілін – 1 щіпка.

Приготування:

1. У глибокому посуді з'єднаємо цукор, ванілін, сіль і 2 курячі яйця.

2. За допомогою міксера зіб'ємо суміш до отримання світлої та пишної маси.

3. Додамо розм'якшене вершкове масло.

4. Перемішаємо інгредієнти за допомогою міксера до одержання однорідної маси.

5. Два стиглі банани очистимо від шкірки, розімнемо виделкою в пюре.

6. Додамо в тісто бананове пюре, перемішаємо.

7. Щоб кекс добре піднявся в духовці і вийшов пишним, додамо в тісто розпушувач і соду, гашену оцтом.

8. У кілька прийомів введемо в тісто просіяне пшеничне борошно вищого ґатунку, щоразу перемішуючи суміш до однорідної консистенції силіконовою лопаткою.

9. В результаті має вийти густе та однорідне тісто. Перекладемо його в жароміцну форму, застелену пергаментом, розрівняємо силіконовою лопаткою.

10. Відправимо банановий кекс у розігріту до 170 градусів духовку на 50-60 хвилин. Готовність випічки перевіримо дерев'яною шпажкою. Вона має виходити з кексу сухою, без слідів тіста.

11. Готовий банановий кекс акуратно дістаємо з форми, остудимо на решітці та прикрасимо цукровою пудрою. Подаватимемо випічку як десерт до чаю або кави. Смачного!

Раніше ми пропонували спробувати соковитий рулет з куркою та грибами.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин