ОСТАННІ
04 серпня, середа
03 серпня, вівторок
02 серпня, понеділок
Більше новин

Фінський пиріг з чорницею: рецепт ніжного десерту

Рецепти 16:11 - 15 червня 2021

Цей смачний пиріг готується легко і швидко

Фінський пиріг з чорницею

Фото: Рixabay/ Автор - tookapic

Одним з найвідоміших десертів Фінляндії є чорничний пиріг. Фіни називають ласощь Mustikkapiirakka і обожнюють робити цю випічку в сезон ягід.

Крім чорниці незвичайний смак десерту досягається завдяки використанню двох видів борошна. Якщо ви хочете спекти оригінальний фінський пиріг, необхідно точно дотриматися рецепта.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 100 г;
  • житнє борошно - 100 г;
  • цукор - 200 г;
  • вершкове масло - 150 г;
  • 2 яйцa;
  • чорниця - 400 г;
  • сметана - 250 г;
  • розпушувач - 1 чайна ложка;
  • ванілін - щіпка.

Збийте розм'якшене вершкове масло з 150 г цукру і додайте 1 яйце. Змішайте 2 види борошна з розпушувачем та додайте отриману суміш. Замісіть однорідне тісто і рівномірно розподіліть його по формі, зробивши невеликі бортики висотою 2-3 см.

Випікайте основу в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин. А тим часом можна зайнятися найсмачнішим - начинкою.

Збийте сметану, 50 г цукру, ванілін і 1 яйце. У вас повинна вийти однорідна маса. Залийте начинкою пиріг і випікайте його 10 хвилин при 200 градусах, після зменшіть температуру до 180° С і випікайте десерт ще 20 хвилин.

Пропонуємо вам приготувати ще один літній десерт - полуницю в шоколаді.

Джерело: Сегодня
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів

Рецепти