RU UA
1

Як приготувати традиційну українську паску: рецепт Ольги Франко на сучасний лад

Рецепти 10:10 - 12 квітня 2024

Паска має смак, що нагадує дитинство

Як приготувати традиційну українську паску: рецепт Ольги Франко на сучасний лад

Як приготувати традиційну українську паску / Фото: Kateryna Hliznitsova/Unsplash

Паска це не просто смачний великодній символ, а й частинка української історії та традицій. Її рецепти передаються з покоління в покоління, бережно зберігаючи тепло та затишок домашнього вогнища.

Деталі

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт паски від Ольги Франко, дружини відомого українського письменника Івана Франка, адаптований до сучасних реалій. 

Інгредієнти:

  • Борошно 500 г (можна використовувати звичайне або високобілкове з вмістом білка 14%)
  • Молоко 240 мл
  • Дріжджі 40 г (в оригінальному рецепті 100 г)
  • Жовтки 5 шт
  • Масло вершкове 125 г
  • Цукор 125 г
  • Сіль дрібка
  • Цедра 1 лимона
  • Ванільний екстракт
  • Родзинки 150 г

Приготування:

  1. Опара. Змішайте 240 мл теплого молока, 40 г дріжджів, 2 ст. л. цукру та 200 г борошна. Накрийте плівкою та залиште в теплому місці до появи пухирців.
  2. Запарте родзинки окропом на 5 хвилин.
  3. Тісто. Жовтки збийте з цукром до пишної маси. Додайте цедру лимона, ваніль, сіль та опару. Поступово введіть холодне вершкове масло, вимішуючи до однорідності.
  4. Додайте родзинки до тіста, що підійшло, та обімніть.
  5. Випікання. Форми для пасок змастіть маслом або застеліть пергаментом. Розкладіть тісто, заповнюючи форми на третину. Дайте паскам підійти в теплому місці близько 1 години. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин, або до золотистого кольору.
  6. Охолодження. Готові паски вийміть з духовки, дайте їм трохи охолонути у формах, потім перекладіть на решітку для повного охолодження.

Також ми ділилися секретами ідеального тіста для вареників.

Джерело: Instagram "lanas_diet"

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин