ОСТАННІ
23 липня, пʼятниця
22 липня, четвер
21 липня, середа
20 липня, вівторок
Більше новин

Томатний суп гаспачо: рецепт традиційної іспанської страви

Рецепти 17:36 - 17 червня 2021

Порадуйте своїх близьких смачною стравою

Томатний суп гаспачо: рецепт традиційної іспанської страви

Фото: Pixabay/Автор — tortic84

Гаспачо — традиційне іспанське блюдо, яке ідеально підходить для приготування літом, оскільки його подають холодним. Він добре освіжає в спекотні дні. Колись гаспачо вважався їжею для бідняків, проте згодом придбав народну любов і подавався на стіл королеви Іспанії.

Пропонуємо приготувати смачну страву для себе та своїх близьких.

Інгредієнти:

  • Стиглі помідори — 1 кг
  • Черствий білий хліб — 150 г
  • Зелений болгарський перець — 1 шт.
  • Середній огірок — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Червона цибуля — 1 шт.
  • Хересний або червоний винний оцет — 1,5 ст. л.
  • Оливкова олія — 80 мл
  • Соус табаско за смаком

Хліб потрібно розім'яти на невеличкі шматочки та залити теплою водою на декілька хвилин. Огірок очистити від шкірки, а з перцю дістати кісточки. Цибулю, огірок та перець нарізати великими кубиками. Часник нарізати пластинками. Помідор розрізати на чотири частини та ошпарити окропом на кілька хвилин. Згодом потрібно зняти шкірку та нарізати великими шматками.

Всі овочі викладіть у каструлю. Додайте сіль, оцет, кілька крапель соусу табаско, розмочений хліб та оливкову олію. Все подрібніть блендером. Суміш пропустити через сито, щоб у ній не залишилося грудочок. Далі поставте суп у холодильник на три години. Розлийте його по тарілках. Прикрасьте овочами чи грінками. Приємного апетиту!

Раніше ми повідомляли, як приготувати фінський пиріг з чорницею.

Джерело: Meta.ua
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів

Рецепти