yummy.lera показала, як готувати гібрид мафіна та листкового круасана
Покроковий відеорецепт приготування улюблені Крафіни
Серія рецептів до Великодня: улюблені Крафіни. Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування Фото: скрін
yummy.lera розпочинає серію рецептів до Великодня з її улюблених Крафінів. Це гібрид мафіна та листкового круасана! Виходить м’яке повітряне тісто, яке просто тане у роті.⠀
Що треба (на 2 шт. діаметром 13-15 см):
Для опари:
- 200 мл молока
- 7 г сухих або 21 г живих дріжджів
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. борошна⠀ ⠀ ⠀
Для тіста:
- 1 яйце + 2 жовтка
- 100 г цукру
- дрібка солі
- 80 г вершкового масла
- опара
- ваніль (за бажанням)
- ~ 450-500 г борошна ⠀ ⠀ ⠀
Для начинки:
- 60 г вершкового масла
- 100 г родзинок ⠀ ⠀
Приготування:
Опара:
До теплого молока додаємо дріжджі, цукор, борошно та перемішуємо. Накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 15 хв.⠀ ⠀ ⠀
Тісто:
Яйце та жовтки збиваємо з цукром та сіллю до світлої пишної піни. Продовжуючи збивати, вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо опару, ваніль та перемішуємо лопаткою/вінчиком. Поступово просіюємо борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто. Спочатку воно буде дуже липнути до рук, але через 10-15 хвилин вимішування воно стане еластичним.
Кладемо в глибоку ємність змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1,5 год.⠀
*як тепле місце, вона використовує розігріту до 40 гр духовку*
Після цього обминаємо тісто, ділимо на 2 частини та кожну частину максимально тонко розкочуємо у прямокутник. Змащуємо м’яким вершковим маслом і посипаємо родзинками. Згортаємо в рулет та защипуємо краї. Далі розрізаємо та збираємо крафіни, як вона показує у відео.
Кладемо у форми, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці ще на 30 хв.
Після цього знімаємо плівку і випікаємо у розігрітій до 180 гр духовці 10 хв, потім зменшуємо температуру до 160 гр і випікаємо ще 25-30 хв (у разі необхідности, накриваємо фольгою, щоб вони не підгоріли).
Виймаємо з форм, даємо охолонути на решітці і насолоджуємося!
Смачного
yummy.lera показала, що вийде, якщо взяти тісто філо, грушу та сир камамбер.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!