RU UA
1

yummy.lera показала, як готувати гібрид мафіна та листкового круасана

Рецепти 09:28 - 17 квітня 2024

Покроковий відеорецепт приготування улюблені Крафіни

Серія рецептів до Великодня: улюблені Крафіни. Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування Фото: скрін

Серія рецептів до Великодня: улюблені Крафіни. Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування Фото: скрін

yummy.lera розпочинає серію рецептів до Великодня з її улюблених Крафінів. Це гібрид мафіна та листкового круасана! Виходить м’яке повітряне тісто, яке просто тане у роті.⠀

Що треба (на 2 шт. діаметром 13-15 см):

Для опари:

  • 200 мл молока
  • 7 г сухих або 21 г живих дріжджів
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. борошна⠀ ⠀ ⠀

Для тіста:

  • 1 яйце + 2 жовтка
  • 100 г цукру
  • дрібка солі
  • 80 г вершкового масла
  • опара
  • ваніль (за бажанням)
  • ~ 450-500 г борошна ⠀ ⠀ ⠀

Для начинки:

  • 60 г вершкового масла
  • 100 г родзинок ⠀ ⠀

Приготування:

Опара:

До теплого молока додаємо дріжджі, цукор, борошно та перемішуємо. Накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 15 хв.⠀ ⠀ ⠀


Тісто:

Яйце та жовтки збиваємо з цукром та сіллю до світлої пишної піни. Продовжуючи збивати, вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо опару, ваніль та перемішуємо лопаткою/вінчиком. Поступово просіюємо борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто. Спочатку воно буде дуже липнути до рук, але через 10-15 хвилин вимішування воно стане еластичним.

Кладемо в глибоку ємність змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1,5 год.⠀

*як тепле місце, вона використовує розігріту до 40 гр духовку*

Після цього обминаємо тісто, ділимо на 2 частини та кожну частину максимально тонко розкочуємо у прямокутник. Змащуємо м’яким вершковим маслом і посипаємо родзинками. Згортаємо в рулет та защипуємо краї. Далі розрізаємо та збираємо крафіни, як вона показує у відео.

Кладемо у форми, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці ще на 30 хв.

Після цього знімаємо плівку і випікаємо у розігрітій до 180 гр духовці 10 хв, потім зменшуємо температуру до 160 гр і випікаємо ще 25-30 хв (у разі необхідности, накриваємо фольгою, щоб вони не підгоріли).

Виймаємо з форм, даємо охолонути на решітці і насолоджуємося!

Смачного

yummy.lera показала, що вийде, якщо взяти тісто філо, грушу та сир камамбер.

Джерело: yummy.lera

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин