RU UA
1

Стане окрасою святкового столу: рецепт великоднього вишневого пляцка

Рецепти 16:30 - 03 травня 2024

Його має спробувати кожен

Стане окрасою святкового столу: рецепт великоднього вишневого пляцка

Великодній вишневийпляцок/Фото: скрін

Готуємо неймовірно смачний великодній вишневий пляцок. Він точно має бути на вашому святковому столі.

Інгредієнти:

Для тіста

  • мак - 400 г
  • цукор - 140 г
  • яйця - 4 шт.
  • крохмаль - 50 г
  • масло - 50 г
  • борошно - 150 г
  • розпушувач - 1 ч.л 

Бісквіт

  • яйця - 5 шт.
  • цукор - 120 г
  • борошно - 70 г
  • розпушувач - 1 ч.л
  • какао - 10 г

Крем

  • сік з вишень - 0,5 л
  • цукор — за смаком
  • крохмаль - 40 г
  • масло - 300 г

Додатково:

  • вишні у соку - 200 г
  • вишневе желе - 2 пачки. по 90 г
  • окріп - 400 мл

Приготування:

  • беремо сухий мелений мак — заливаємо водою, і проварюємо, перемішуючи, до википання води, він має стати сухим. Лишаємо охолонути під кришкою
  • вливаємо розтоплене масло, додаємо рублені горіхи і вимішуємо
  • яйця збиваємо із цукром міксером до пишної піни, додаємо крохмаль і змішуємо на малих оборотах
  • перелийте тісто до маку, додаємо борошно змішане із розпушувачем — переливаємо в форму застелену пергаментом, розрівняли і випікаємо при 170С 40 хв, і даємо охолонути
  • для бісквіта збийте білки до піни, додайте цукор, і збивайте до піків. Додайте жовтки, і збивайте на малих оборотах хвилину. Додайте борошно з розпушувачем і змішуйте ще 1 хв
  • 2/3 тіста влийте в форму для випічки
  • до тіста що лишилось додайте какао, змішайте, і перелийте поверх світлого тіста, випікаємо при 170С 30хв і даємо повністю охолонути
  • беремо вишневий сік, додаємо крохмаль, і проварюємо помішуючи до загустіння. Даємо охолонути. Змішуємо з м’яким маслом блендером у крем - щоб отримати насичений колір, я додав кілька крапель харчового барвника
  • візьміть вишневе желе, залийте окропом, і лишіть до утворення рідкого желе
  • маковий шар змастіть кремом, викладіть багато вишень
  • бісквіт змастіть кремом і викладіть кремом на маковий шар
  • змастіть з боків кремом, зробивши вгорі невеликий бортик
  • викладіть вишні, залийте уже злегка застиглим желе, і дайте застигнути повністю

Раніше ми пропонували спробувати рецепт шоколадних яєць до Великодня.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин