Вишуканий пасхальний декор: 4 варіанти, які зможуть замінити звичайну глазур
Ваші пасочки підкорять всіх гостей

Вишуканий пасхальний декор / Фото: Yana Gorbunova/Unsplash
Великдень – це не лише свято світла та надії, але й чудовий привід проявити свою креативність та порадувати близьких не лише смачними стравами, але й мальовничою випічкою.
Деталі
Звичайна глазур, без сумніву, є класикою, але чому б не поекспериментувати та не створити справжні шедеври декору, які не лише прикрасять ваш святковий стіл, але й здивують та порадують ваших гостей? Сьогодні ми поділимося з вами 4 цікавими та вишуканими варіантами декору, які легко можна зробити вдома, без спеціальних знань та навичок.
Глазур зі згущеного молока:
Інгредієнти:
- 2 ст. л. сухого молока
- 4 ст. л. згущеного молока
- 2 ч. л. лимонного соку
Приготування:
- Ретельно змішайте всі інгредієнти.
- Відрегулюйте консистенцію глазурі: якщо вона занадто рідка, додайте сухого молока, якщо занадто густа – згущеного.
- Ця глазур добре підсихає, не кришиться і не ламається.
Меренга (французька):
Інгредієнти:
- 100 г білків
- 200 г цукру
Приготування:
- Збийте білки до стійких піків, поступово додаючи цукор.
- Ця меренга швидко осідає, тому готуйте її безпосередньо перед нанесенням.
- Починайте збивати на низькій швидкості міксера, поступово збільшуючи її.
Меренга (швейцарська):
Інгредієнти:
- 100 г білків
- 200 г цукру
Приготування:
- Змішайте білки та цукор.
- Нагрійте білково-цукрову суміш на водяній бані до 50-75°C.
- Збийте суміш до стійких піків.
- Перевірте готовність меренги: протріть масу між пальцями – якщо не відчуваєте крупинок цукру, значить вона готова.
Меренга (італійська):
Інгредієнти:
- 100 г білків
- 200 г цукру
- 100 г води
Приготування:
- Зваріть сироп: змішайте цукор і воду, доведіть до кипіння.
- Варіть сироп до 121°C (саме при цій температурі вода повністю випаровується).
- Почніть збивати білки, коли температура сиропу досягне 109°C.
- Коли сироп досягне 121°C, вимкніть вогонь і дайте бульбашкам заспокоїтися.
- Тоненькою цівкою влийте сироп у білки, не перестаючи збивати.
- Збивайте до густої гладкої консистенції.
Прикрашання пасок:
- Нанесіть меренгу на пасочки: за допомогою пензля, ложки або кондитерського мішка.
- За бажанням, можна обпалити меренгу газовим пальником або запекти в духовці при 250°C протягом декількох хвилин.
Також ми ділилися рецептом шоколадних яєць.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!