ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Вишуканий пасхальний декор: 4 варіанти, які зможуть замінити звичайну глазур

Рецепти 17:24 - 03 травня 2024

Ваші пасочки підкорять всіх гостей

Вишуканий пасхальний декор: 4 варіанти, які зможуть замінити звичайну глазур

Вишуканий пасхальний декор / Фото: Yana Gorbunova/Unsplash

Великдень – це не лише свято світла та надії, але й чудовий привід проявити свою креативність та порадувати близьких не лише смачними стравами, але й мальовничою випічкою.

Деталі

Звичайна глазур, без сумніву, є класикою, але чому б не поекспериментувати та не створити справжні шедеври декору, які не лише прикрасять ваш святковий стіл, але й здивують та порадують ваших гостей? Сьогодні ми поділимося з вами 4 цікавими та вишуканими варіантами декору, які легко можна зробити вдома, без спеціальних знань та навичок.

Глазур зі згущеного молока:

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. сухого молока
  • 4 ст. л. згущеного молока
  • 2 ч. л. лимонного соку

Приготування:

  1. Ретельно змішайте всі інгредієнти.
  2. Відрегулюйте консистенцію глазурі: якщо вона занадто рідка, додайте сухого молока, якщо занадто густа згущеного.
  3. Ця глазур добре підсихає, не кришиться і не ламається.

Меренга (французька):

Інгредієнти:

  • 100 г білків
  • 200 г цукру

Приготування:

  1. Збийте білки до стійких піків, поступово додаючи цукор.
  2. Ця меренга швидко осідає, тому готуйте її безпосередньо перед нанесенням.
  3. Починайте збивати на низькій швидкості міксера, поступово збільшуючи її.

Меренга (швейцарська):

Інгредієнти:

  • 100 г білків
  • 200 г цукру

Приготування:

  1. Змішайте білки та цукор.
  2. Нагрійте білково-цукрову суміш на водяній бані до 50-75°C.
  3. Збийте суміш до стійких піків.
  4. Перевірте готовність меренги: протріть масу між пальцями якщо не відчуваєте крупинок цукру, значить вона готова.

Меренга (італійська):

Інгредієнти:

  • 100 г білків
  • 200 г цукру
  • 100 г води

Приготування:

  1. Зваріть сироп: змішайте цукор і воду, доведіть до кипіння.
  2. Варіть сироп до 121°C (саме при цій температурі вода повністю випаровується).
  3. Почніть збивати білки, коли температура сиропу досягне 109°C.
  4. Коли сироп досягне 121°C, вимкніть вогонь і дайте бульбашкам заспокоїтися.
  5. Тоненькою цівкою влийте сироп у білки, не перестаючи збивати.
  6. Збивайте до густої гладкої консистенції.

Прикрашання пасок:

  1. Нанесіть меренгу на пасочки: за допомогою пензля, ложки або кондитерського мішка.
  2. За бажанням, можна обпалити меренгу газовим пальником або запекти в духовці при 250°C протягом декількох хвилин.

Також ми ділилися рецептом шоколадних яєць.

Джерело: Instagram "lanas_diet"

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин