Ситний обід: картопля по-шведськи в духовці
Смакота приготується за 80 – 90 хвилин
Фото: pexels.com
Ця картопелька западе вам в душу. Вона стане чудовим обідом для всієї сім’ї.
Що треба:
- 800 грамів картоплі;
- 50 грамів олії;
- часник;
- твердий сир;
- сіль;
- чорний мелений перець.
Приготування:
Помийте картоплю і почистіть її від шкірки. Наріжте її гострим ножем поміж двома однаковими китайськими паличками, щоб не її прорізати наскрізь. Товщина надрізів 3 – 4 міліметри. Має вийти щось типу гармошки.
Відваріть картоплю у злегка підсоленій воді 15 хвилин. Викладіть на деко вкрите шаром пергаменту та збризніть олією. Запікайте картоплю до готовності в розігрітій до 240 градусів духовці 5 хвилин.
На готову картоплю викладіть давлений часник та натріть сир. Тримайте в духовці ще 5 хвилин.
Раніше ми писали про те, як приготувати грузинський салат Глехурад зі свіжих овочів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!