RU UA
1

Ситний обід: картопля по-шведськи в духовці

Рецепти 17:36 - 13 травня 2024

Смакота приготується за 80 – 90 хвилин

Ситний обід: картопля по-шведськи в духовці

Фото: pexels.com

Ця картопелька западе вам в душу. Вона стане чудовим обідом для всієї сім’ї.

Що треба:

  • 800 грамів картоплі;
  • 50 грамів олії;
  • часник;
  • твердий сир;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Приготування:

Помийте картоплю і почистіть її від шкірки. Наріжте її гострим ножем поміж двома однаковими китайськими паличками, щоб не її прорізати наскрізь. Товщина надрізів 3 – 4 міліметри. Має вийти щось типу гармошки.

Відваріть картоплю у злегка підсоленій воді 15 хвилин. Викладіть на деко вкрите шаром пергаменту та збризніть олією. Запікайте картоплю до готовності в розігрітій до 240 градусів духовці 5 хвилин.

На готову картоплю викладіть давлений часник та натріть сир. Тримайте в духовці ще 5 хвилин.  

Раніше ми писали про те, як приготувати грузинський салат Глехурад зі свіжих овочів.

Джерело: Новини Смачно

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин