Сімейна таємниця: рецепт тіста для пиріжків
Універсальний та смачний рецепт

Рецепт тіста для пиріжків / Фото: Freepik
Ви можете додавати будь-яку рідину в тісто (воду, сироватку, кефір чи молоко). Тісто не надто солодке й більше підходить для солоної начинки.
Вам знадобиться:
- літр кефіру
- 100 г живих дріжджів або 33 г сухих
- 200 г цукру
- 200 г олії
- 20 г солі
- приблизно 2 кг борошна
Спосіб приготування:
- У теплому (обов'язково не гарячому) кефірі розведіть цукор та дріжджі до повного розчинення. Влийте олію, перемішайте та додайте борошно. Коли консистенція буде нагадувати тісто для оладок, додайте сіль й продовжуйте додавати борошно.
- Вимісіть тісто спочатку в мисці, а потім на робочій поверхні. 1,8 кг борошна додайте, а після контролюйте його кількість. Орієнтуйтеся по відчуттям. Тісто має бути еластичним, пластичним, пружним, але не забитим та не приставати до рук. Вимішуйте 10 хвилин.
- Велику миску або каструлю змастіть олією та викладіть тісто, накрийте плівкою, кришкою або рушником та залиште підходити на годину. В середині часу один раз помніть тісто. Тісто повинно вирости в 2-3 рази. Враховуйте це під час вибору тари.
- Після сформуйте пиріжки з улюбленою начинкою, викладіть на деко, змащене олією та застелене пергаментом.
- Накрийте пиріжки плівкою та залиште на 15 хвилин. Розігрійте духовку на 180 градусів. Пиріжки змастіть яйцем та випікайте 17-20 хвилин до рум'янцю.
Нещодавно ми ділилися рецептом пасти з кабачків.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні