ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сімейна таємниця: рецепт тіста для пиріжків

Рецепти 17:32 - 15 травня 2024

Універсальний та смачний рецепт

Сімейна таємниця: рецепт тіста для пиріжків

Рецепт тіста для пиріжків / Фото: Freepik

Ви можете додавати будь-яку рідину в тісто (воду, сироватку, кефір чи молоко). Тісто не надто солодке й більше підходить для солоної начинки.

Вам знадобиться:

  • літр кефіру
  • 100 г живих дріжджів або 33 г сухих
  • 200 г цукру
  • 200 г олії
  • 20 г солі
  • приблизно 2 кг борошна

Спосіб приготування:

  1. У теплому (обов'язково не гарячому) кефірі розведіть цукор та дріжджі до повного розчинення. Влийте олію, перемішайте та додайте борошно. Коли консистенція буде нагадувати тісто для оладок, додайте сіль й продовжуйте додавати борошно.
  2. Вимісіть тісто спочатку в мисці, а потім на робочій поверхні. 1,8 кг борошна додайте, а після контролюйте його кількість. Орієнтуйтеся по відчуттям. Тісто має бути еластичним, пластичним, пружним, але не забитим та не приставати до рук. Вимішуйте 10 хвилин.
  3. Велику миску або каструлю змастіть олією та викладіть тісто, накрийте плівкою, кришкою або рушником та залиште підходити на годину. В середині часу один раз помніть тісто. Тісто повинно вирости в 2-3 рази. Враховуйте це під час вибору тари.
  4. Після сформуйте пиріжки з улюбленою начинкою, викладіть на деко, змащене олією та застелене пергаментом.
  5. Накрийте пиріжки плівкою та залиште на 15 хвилин. Розігрійте духовку на 180 градусів. Пиріжки змастіть яйцем та випікайте 17-20 хвилин до рум'янцю.

Нещодавно ми ділилися рецептом пасти з кабачків.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин