ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ніжні шоколадні вупі-пай з маскарпоне: десерт, що розтане в роті!

Рецепти 16:51 - 26 березня 2025

Спробуйте цей вишуканий десерт, який подарує вам незабутні смакові відчуття!

Ніжні шоколадні вупі-пай з маскарпоне: десерт, що розтане в роті!

Ніжні шоколадні вупі-пай / Фото: freepik

Ці шоколадні вупі-пай - справжнє задоволення для любителів ніжних десертів. М'які шоколадні бісквіти, повітряний крем з маскарпоне та легка кавова нотка - це ідеальне поєднання, яке підкорить ваше серце.

Інгредієнти

Для бісквітів:

  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Молоко - 130 мл
  • Борошно - 160 г
  • Какао (темне) - 30 г
  • Розпушувач - 5 г

Для крему:

  • Сир Маскарпоне Zanetti - 250 г
  • Вершки 33% - 50 мл
  • Цукрова пудра - 40 г

Для кавової пропитки:

  • Молоко - 100 мл
  • Кава - 2 ч. л.
  • Цукор - 50 г

Приготування

Бісквіти:

  1. М'яке вершкове масло збити з цукром до пишної маси.
  2. Додати яйце і збити до однорідності.
  3. Влити тепле молоко і перемішати.
  4. Додати сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач) і перемішати.
  5. Тісто перекласти у кондитерський мішок і відсадити бісквіти на деко, застелене пергаментом.
  6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин до готовності.

Крем:

  1. Маскарпоне збити з цукровою пудрою до однорідності.
  2. Додати холодні вершки і збити до потрібної консистенції.

Кавова пропитка:

  1. Молоко, цукор і каву з'єднати в каструлі і нагріти, не доводячи до кипіння, до розчинення цукру.
  2. Охолодити і процідити через фільтр (якщо використовуєте мелену каву).

Складання:

  1. Бісквіти просочити кавовою пропиткою.
  2. На половину бісквітів відсадити крем.
  3. Накрити другою половиною бісквітів.

Поради

  • Бісквіти не пересушуйте в духовці, вони повинні бути м'якими.
  • Кавова пропитка надасть бісквітам кавову нотку і зробить їх ще більш ніжними.
  • Замість маскарпоне можна використовувати інший ніжний сир (рикотту, крем-сир).
  • Замість какао можна використовувати розтоплений шоколад.

Цей десерт - справжня насолода! Спробуйте його приготувати, і ви не пошкодуєте!

Заправка на основі діжонської гірчиці стане вашим секретним зброєю, яке вразить наповал їдців і змусить випрошувати метод приготування.

Джерело: Настюшка

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин