ОСТАННІ
17 вересня, пʼятниця
16 вересня, четвер
15 вересня, середа
14 вересня, вівторок
13 вересня, понеділок
Більше новин

Хлібний квас: рецепт освіжаючого напою

Рецепти 17:19 - 07 липня 2021

Домашній квас є смачною та корисною альтернативою придбаного в магазині напою

Хлібный квас

Фото: Unsplash/ Автор - Patrick Fore

Квас - саме те, що потрібно в спекотну пору року. Цей напій вгамує спрагу і збагатить організм корисними речовинами. Він стане чудовою альтернативою газованим напоям.

Традиційний квас готують з хліба. Якщо ви хочете отримати по-справжньому смачний і корисний напій, приготуйте його самостійно.

Інгредієнти:

  • Бородинський хліб - 400 г;
  • Цукор - 70 г;
  • Дріжджі (живі) - 2 г;
  • Вода - 2,5 літра.

Наріжте хліб великими шматками і просушіть їх на сухій сковороді до появи твердої скоринки. Розчиніть живі дріжджі в невеликій кількості води, коли вони повністю розчинятися додайте цукор і решту води. Перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться.

Перекладіть хліб до трилітрової банки, що закручується кришкою, додайте воду з дріжджами і цукром. Закрийте банку нещільно кришкою і залиште напій бродити на 1-4 дні. Чим довше ви витримаєте квас, тим більш насиченим буде його смак і різкість.

Раніше ми розповідали, як приготувати хрустке лимонне печиво.

Джерело: Мeta.ua
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів