Освіжаючий суп на бульйоні: рецепт окрошки по-українськи
Якщо окрошка на кефірі або квасі вам уже приїлася — спробуйте цей варіант холодного літнього супу
Рецепт окрошки по-українськи/Фото: istockphoto
Освіжаюча окрошка — те, що потрібно в літню спеку. Але готувати її на квасі або кефірі стає вже нецікаво. Є й ті, хто взагалі не розуміє суп із подібними заправками. А як щодо бульйону? Окрошка на бульйоні з додаванням сметани виходить дуже поживною і смачною, а освіжає не гірше за класичну.
Інгредієнти:
- курячі стегенця - 2 шт. (можна взяти 1/2 курячого філе*);
- вода для варіння - 3,5 л;
- сіль — за смаком;
- картопля - 4 шт;
- яйця - 4 шт;
- огірок свіжий - 2 шт;
- кріп — пучок;
- зелена цибуля — пучок;
- сметана (або домашній майонез) - за смаком.
*Замість курки можна взяти індичку.
Приготування
Відваріть стегенця або філе до готовності, посоліть за смаком, бульйон, що вийшов, процідіть, остудіть. Відваріть картоплю і яйця. Наріжте однаковими кубиками картоплю, м'ясо, яйця і огірки. Подрібніть м'ясо, кріп і цибулю. Змішайте всі інгредієнти, додайте сметану і бульйон, доведіть до смаку сіллю. Відправте в холодильник на 3 години, щоб суп добре охолонув і настоявся.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт полуничного лимонаду.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!