Закарпатська класика: гомбовці з полуницею
Простий рецепт, який сподобається навіть дітям
Гомбовці з полуницею/Фото: Bing
Час приготувати пухкi хмаринки з сиру, які підкорять ваші серця та смакові рецептори. Цей рецепт закарпатських гомбовців стане вашим фаворитом завдяки простоті приготування, неймовірному смаку та елегантному соусу з полуницею.
Інгредієнти (на 4 порції):
- 500 г сиру (9% жирності).
- 4 ст. л. манної крупи.
- 1 яйце.
- 4 ст. л. цукру.
- дрібка солі.
- 50 г вершкового масла (розтопленого).
- 100 г панірувальних сухарів.
Для соусу:
- 80 г сметани (або вершків).
- 200 г полуниці.
- 2 ст. л. цукру.
Покрокова інструкція:
- Розділяємо яйце: відокремлюємо білок від жовтка.
- Тісто: до сиру додаємо жовток, сіль, цукор, манну крупу та розтоплене масло. Ретельно вимішуємо до однорідної маси, яка ледь липне до рук.
- Білкова піна: окремо збиваємо білок до стійких піків. Обережно вводимо його в сирну суміш, дбайливо перемішуючи ложкою.
- Формування гомбовців: з тіста формуємо кульки однакового розміру.
- Варіння: опускаємо гомбовці в киплячу воду і варимо 3-4 хвилини на повільному вогні, поки вони не спливуть на поверхню.
- Паніровка: поки гомбовці варяться, на сковороді обсмажуємо панірувальні сухарі 2-3 хвилини, постійно помішуючи, щоб не підгоріли.
- Об'єднання: готові гомбовці виймаємо з води, обвалюємо в підсмажених сухарях і викладаємо на тарілку.
- Полуничний соус: блендером подрібнюємо полуницю, додаємо сметану (або вершки) та цукор. Ретельно перемішуємо (можна міксером) і поливаємо соусом наші пухкi гомбовці.
Подавайте гомбовці теплими, щоб насолодитися їхньою неймовірною текстурою та ароматом.
Для більш насиченого сирного смаку використовуйте сир з жирністю 18%. Замість полуниці можна використовувати інші ягоди або фрукти за вашим смаком.
Спробуйте приготувати ПП панкейки без яєць.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ