Готуємо клафуті з черешнею: рецепт французького пирога
Це один з найпростіших видів пирогів, які взагалі існують на світі

Французький пиріг з українською черешнею/Фото: кадр з відео
Ніжний пиріг, схожий на сирну запіканку, з фруктами чи ягодами в солодкому тісті. Класичний французький клафуті готують з вишнями чи черешнями. А ще є варіації з персиком, грушею та яблуками.
Назва страви та її походження з французької кухні може помилково створити враження, що рецепт складний в приготуванні. Але насправді клафуті — це один з найпростіших видів пирогів, які взагалі існують на світі.
Рецепт клафуті з черешнею: інгредієнти
- 350 грам черешні
- 3 яйця
- 80 грам борошна
- 100 мл молока
- 100 мл вершків 30%
- 100 грам цукру
- Цедра лимону
Спосіб приготування клафуті з черешнею:
- Черешню миємо та чистимо.
- Форму для випікання щедро змащуємо вершковим маслом та присипаємо борошном.
- Яйця, вершки, борошно (80 г) молоко та цукор збиваємо до однорідності. Додаємо лимонну цедру.
- Викладаємо черешню у форму, зверху додаємо заливку та випікаємо при 180 градусах 30 хвилин.
- Подаємо разом із заварним кремом – це шалено смачно.
Сирково-желейний десерт всього з 2-ох інгредієнтів. Дуже смачний і просто готується.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні